Η CIA έριξε τον Καραμανλή…

lamianow
By lamianow Add a Comment
4 Min Read

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση «Πυθία», το πολιτικό σχέδιο ανωμαλίας που εφαρμόστηκε από τις ΗΠΑ λόγω της ενεργειακής πολιτικής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και οδήγησε αρχικώς στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του και εν τέλει στην ανατροπή της.

-Advertisement-

Οπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, o oποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου, τον Καρπάθιο William Basil, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας, καθώς και μέλη της ΕΥΠ, τα οποία τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά», όπως τα αποκαλούσε.

Παράλληλα, το βούλευμα, θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Αμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει με μια περίτεχνη διατύπωση την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Καραμανλή!

Αυτή η συγκλονιστικής σημασίας υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο, αφού πέρασε από σαράντα κύματα. Προηγήθηκε νομική αντιδικία μεταξύ των Συμβουλίων Εφετών και Συμβουλίων Πλημμελειοδικών για το ποιο από τα δύο δικαστικά όργανα θα αξιολογήσει ποινικά την υπόθεση και θα τη στείλει στο ακροατήριο. Το θέμα επέλυσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία ανέθεσε με κανονισμό στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αρμοδιότητα της έκδοσης απόφασης.

- Advertisement -

Επειτα κατατέθηκε προσφυγή από τον κατηγορούμενο Μιχάλη Καρχιμάκη στο δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομο αποδεικτικό μέσο ηχογραφημένο υλικό συνομιλίας του με στελέχη της ΕΥΠ στο ρεστοράν Πρυτανείο, αλλά και διάλογοι μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ, που πιστοποιούσαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα παρακινούσε να του διοχετεύουν φορτικά έγγραφα εθνικής ασφαλείας, άκρως απόρρητα, που προορίζονταν για την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Εγγραφα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στην οικία Καρχιμάκη στα βόρεια προάστια. Τέλος, το συμβούλιο απέρριψε αίτημα του κυρίου Καρχιμάκη και άλλων κατηγορουμένων να παραστούν αυτοπροσώπως στη συνεδρίασή του που θα αποφάσιζε τελεσίδικα την παραπομπή τους στην τακτική Δικαιοσύνη. Τελικώς, το συμβούλιο παραπέμπει τους Basil, Καρχιμάκη και τους λοιπούς κατηγορούμενους υπαλλήλους της ΕΥΠ Θόδωρο Σπατιώτη και Αγγελική Πατελάκη σε δίκη στο Μικτό Τριμελές Εφετείο με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Η διερεύνηση της κατηγορίας για την ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων κατηγορουμένων που ασκήθηκε για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, ήτοι «συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού σε ενάσκηση εξουσίας από το Σύνταγμα», όπως προκύπτει από τα εκτεταμένα αποσπάσματα του βουλεύματος που παραθέτουμε κατέστη δυνατόν να τεκμηριωθούν, ωστόσο έχει τεράστια σημασία ότι το βούλευμα συνδέει τη δράση του πράκτορα της CIA Basil με τη δράση των άγνωστων δραστών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, προκειμένου να υπονομευτεί το έργο κατασκευής του αγωγού South Stream, με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η έρευνα μετά την αρχειοθέτησή της το 2007, ελλείψει στοιχείων, επανεκκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής το 2010, πρώην υπουργού και νυν συνεργάτη της κυρίας Γεννηματά Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Το πόρισμα της επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση των υποκλοπών εστάλη μεν για άλλους λόγους στη Δικαιοσύνη, αλλά έδωσε το έναυσμα στη Δικαιοσύνη να αρχίσει ξανά αυτή την πολύκροτη έρευνα.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία/Του Μανώλη Κοττάκη

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *