Χίος: Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα το λιμάνι μετά την «κατάληψη» των μεταναστών

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Μόνο 50 από τους 800 «καταληψίες» πείσθηκαν να μετακινηθούν σε οργανωμένο χώρο που βρίσκεται 500 μέτρα μακρύτερα.

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα το λιμάνι της Χίου μετά την «κατάληψη» των χώρων του από τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν εκεί μετά την «απόδρασή» τους από το κέντρο κράτησης στη ΒΙΑΛ.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην οποία συμμετείχαν Δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομία, Λιμενικό, η συντονίστρια του νησιού για το μεταναστευτικό Λ. Αρσενοπούλου αλλά και ο Κυβερνητικός Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης.

Παρά τις εκκλήσεις των ανθρωπιστικών φορέων στους συγκεντρώμενους μετανάστες να εγκαταλείψουν το λιμάνι και να μεταφερθούν στη δομή της Σούδας, που βρίσκεται 500 μέτρα μακρύτερα, οι ίδιοι το αρνούνται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες όσο και η Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση» κατάφεραν να πείσουν μόλις 40 άτομα από τα 850 που παραμένουν για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο στο λιμάνι της Χίου.

Χίος: Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα το λιμάνι μετά την «κατάληψη» των μεταναστών

- Advertisement -

Χίος: Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα το λιμάνι μετά την «κατάληψη» των μεταναστών

Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στη Χίο έχει δημιουργήσει ένα δεύτερο πρόβλημα ενόψει της σχεδιαζόμενης έναρξης των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία από τη Δευτέρα. Πολλοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ήταν προγραμματισμένο να απελαθούν άμεσα, μετά την διάλυση του hotspot, βρίσκονται διάσπαρτοι στη Σούδα, στο λιμάνι αλλά και στο κέντρο της πόλης.

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους συγκεντρώσουμε ώστε να ταξιδέψουν για τον Τσεσμέ, μόλις δοθεί το «πράσινο φως»», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή στο politischios.gr.

Πηγή: protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *