Η συνταγή με τον χαλβά που τρέλανε την Ελλάδα, μετά την γνωστοποίηση του μενού που γεύτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Τουρκία, στην παραδοσιακή -και πιο εύκολη- εκτέλεσή της.
Συνταγή για χαλβά με στραγάλια της κα.Εμινέ Ερντογάν (Emine Erdoğan).
Πολύ εύκολος και νόστιμος χαλβάς!
Υλικά
500γρ νερό
10 με 14 κουταλιές μελί
250γρ. βούτυρο
250γρ. στραγάλια
Σερβίρουμε με κανέλα, άχνη ζάχαρη, παγωτό καϊμάκι.
Ενναλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη αντί για μέλι και γάλα αντί για νερό
Εκτέλεση
Αρχικά θα κάνουμε το σιρόπι. Σε 500γρ νερό βάζουμε μέσα 10 με 14 κουταλιές της σούπας μέλι. Το αφήσουμε να βράσει για 3 με 4 λεπτά και το απομακρύνουμε από την «φωτιά».
Στην συνέχεια αλέθουμε 250γρ. στραγάλια στο πολυκόφτη. Να γίνει αλεύρι.
Θα χρειαστούμε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Θα λιώσουμε το βούτυρο (250γρ) και θα καβουρδίζουμε το αλεύρι στραγαλιού. Να πάρει ελαφρώς χρωματάκι. Να μην καεί. Σε μέτρια φωτιά το μάτι της κουζίνας. Σιγά σιγά…
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε συνέχεια. Θα σφίξει αμέσως οπότε το ανακατεύουμε καλά και γρήγορα! Δεν απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Αυτό ήταν. Το μοιράζουμε σε μπολάκια(λαδωμένα) και περιμένουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με κανέλα, άχνη ζάχαρη και ιδανικά με παγωτό καϊμάκι.
Υπέροχη γεύση. Διαλέξτε ένα καλό βούτυρο.
Πηγή: Μητσομαγειρέματα