Χαλκίδα: Ανακαλύψαμε χρέη 6 εκατ. ευρώ καταγγέλλει ο δήμαρχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/03/21 at 1:21 ΜΜ
2 Min Read

Σε μία καταγγελία που αναμένεται να συζητηθεί προχώρησε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος, πρόσφατα κοινοποιήθηκε ένα χαρτί στο δήμο, που αναφέρει ότι έχει οφειλές από δάνεια, που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

“Ήξερα ότι ο Δήμος δεν είχε δάνεια, υποψιάζομαι το ίδιο ξέρατε και εσείς. Κοινοποιήθηκε ένα χαρτί πρόσφατα στον Δήμο, ότι οφείλουμε από δάνεια 6.000.062 ευρώ. Για τα δάνεια αυτά πληρώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλκιδέων 328.000 ευρώ τόκο. Χρεολύσιο δεν πληρώνει. Γιατί; Γιατί έχει πάρει 5 χρόνια παράταση. Τα τοκοχρεολύσια για την εξυπηρέτηση αυτών των δανείων, όταν αρχίσουν να πληρώνονται γύρω στο 2018 και αν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση, θα είναι 800.000 ευρώ το χρόνο. Τι δάνεια είναι αυτά; Είναι 3,5 εκατ. ευρώ ένα δάνειο που πάρθηκε από τον Δήμο Χαλκιδέων το 2007, το οποίο οφείλεται ακόμη και είχε να κάνει με τις αποζημιώσεις του σχεδίου πόλης. Το δάνειο αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσό που αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης αφορά ένα δάνειο που είχε πάρει η Αυλίδα, ύψους 2.138.000 ευρώ, το οποίο είχε να κάνει με τον αγωγό του νερού από τον ‘Αγιο Θωμά στην Παραλία Αυλίδος, το οποίο έργο όμως μετά την ενοποίηση με τους Δήμου Χαλκιδέων με την Αυλίδα, εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ και ενώ είχε πληρωθεί. πήραμε 2.400.000 ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ για να αποπληρωθεί αυτό το δάνειο και οι καταναλωτικές δαπάνες. Το δάνειο οφείλεται εξολοκλήρου στο ταμείο Παραταθηκών. Μέσα είναι και κάποια δάνεια της Αρτάκης, του Ληλάντιου, τα οποία όλα αυτά μας δίνουν μία ανάλυση των 6.000.062 ευρώ.” ανέφερε ο Χρήστος Παγώνης.

Πηγή: eviazoom.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content