Capital control: Οι νέες αλλαγές που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Μικρές αλλαγές έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών  στα capital control, διορθωτικού χαρακτήρα, όπως είναι η μερική αποπληρωμή δανείων και η επέκταση της χαλάρωσης για το σπάσιμο προθεσμιακών καταθέσεων.

-Advertisement-

Ωστόσο, αμετάβλητο θα παραμείνει το όριο ανάληψης μετρητών στα 420 ευρώ την εβδομάδα στις τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τη χαλάρωση των capital control, και οι οποίες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, και εφόσον λάβουν την τελική έγκριση της ΕΚΤ, θα αφορούν:

Στη δυνατότητα μερικής αποπληρωμής δανείου. Σήμερα η δυνατότητα αυτή απαγορεύεται, εκτός και αν τα χρήματα προέρχονται από το εξωτερικό, και στις τράπεζες πληθαίνουν τα αιτήματα που ζητούν να δοθεί η σχετική δυνατότητα και από χρήματα του εσωτερικού.

- Advertisement -
-Advertisement-
=Advertisement=

Στην αύξηση του ορίου για τη μεταφορά, μέσω τραπεζών ή μέσω ιδρυμάτων, πληρωμών κεφαλαίων στο εξωτερικό από φυσικά πρόσωπα, χωρίς δικαιολογητικά, από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το όριο για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους, με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, παραμένει στα 2.000 ευρώ, ενώ στα 2.000 ευρώ ή στο ισόποσο σε ξένο νόμισμα παραμένει και το όριο μεταφοράς χαρτονομισμάτων για ταξίδι στο εξωτερικό.

Στην αύξηση του ορίου για πρόωρη λήξη των προθεσμιακών, που σήμερα περιορίζεται στα 1.800 ευρώ, εάν πρόκειται για την κάλυψη εξόδων διαβίωσης, ενώ για μεγαλύτερα ποσά επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται να πληρωθούν οφειλές προς το Δημόσιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, νοσήλια, δίδακτρα, προμηθευτές, εργαζόμενοι ή συντάξεις.

Στη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών, προκειμένου να καταβάλλονται προνοιακά επιδόματα και να εξυπηρετηθούν κοινωνικές ανάγκες.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *