Μπρους Σπρίγκστιν: Το Αφεντικό επιστρέφει. Κι έχει νικήσει την κατάθλιψη

lamianow Add a Comment
3 Min Read

Ναί, είναι εδώ. Δυνατός όσο ποτέ και μάλιστα σε βαθμό να κάνει δημόσια τον προσωπικό του απολογισμό για ότι τον πόνεσε πιο πολύ, μεταξύ άλλων, στη ζωή του: Τη μάχη με την κατάθλιψη.

Για 50 χρόνια, ο απόλυτος ροκ σταρ, Μπρους Σπρίγκστιν, μετέτρεπε τις προσωπικές του αγωνίες και προσωπικές μάχες σε μουσική. Σήμερα, καθώς ξεκινά μια, σχεδόν sold out, περιοδιεία και εκδίδει μια 500 σελιδη βιογραφία έρχεται αντιμέτωπος με τους μεγαλύτερούς του φόβους. «Επρεπε να βρω τις ρίζες των δικών μου βάσανων και θεμάτων», λέει ο Σπρίγκστιν «για να γράψω το βιβλίο μου».

 

Η νέα αυτοβιογραφία του The Boss – που θα εκδοθεί αυτό τον μήνα από τον οίκο Simon & Schuster έχει τον τίτλο Born to Run. Το να τιτλοφορεί κανείς την αυτοβιογραφία του από από πιο διάσημο τραγούδι του (στο album του Wrecking Ball αφηγήθηκε τον προσωπικό του πόλεμο του με το τραγούδι This Depression Αυτή η κατάθλιψη) ίσως φαίνεται λίγο πρίεργο, αλλά ο Μπρους δεν είχε άλλη επιλογή, αναφέρει το άρθρο στο Vanity Fair. Αυτές οι τρεις λέξεις έχουν μια συναισθηματική απήχηση γι’ αυτόν ανεξάρτητα από το ίδιο το τραγούδι.

 

«(Η κατάθλιψη) με συνέθλιψε ενώ ήμουν μεταξύ 60 και 62, και πάλι μεταξύ 63 – 64», λέει σε συνέντευξή του Vanity Fair. «Η Πάτι(Σκιάλφα) έβλεπε ένα τρένο φορτωμένο με νιτρογλυκερίνη να τρέχει γρήγορα… Με πήγε στους γιατρούς και και τους είπε: “Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ένα χάπι”».

 

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό (η οποία συνοδεύεται από φωτογράφηση της ΄Ανι Λιμποβιτς), ο 66χρονος Σπρίνγκστιν εξομολογήθηκε ότι αναζήτησε για πρώτη φορά βοήθεια από ψυχοθεραπευτή 30 χρόνια πριν και ότι η σύζυγός του, η τραγουδίστρια Πάτι Σκιάλφα, γνωρίζει πολύ καλά πως είναι τις ημέρες που τον ιατέβαλε η ψυιιθκή ασθένεια: «΄Ενα τρένο που εκτροχιάζεται»…

 

Στην ανθρώπινη και αποκαλυπτική εξομολόγηση του στο περιοδικό ο Σπρίνγκστιν μιλάει για το παρελθόν αλλά και το φόβο για το μέλλον του εκφράζοντας την αγωνία του μήπως έχει την τύχη του πατέρα του Ντάγκλας που υπέφερε από την ίδια ασθένεια. Επίσης εξομολογείται για το ιατρικό ιστορικό των συγγενών του που ταλαιπωρήθηκαν από ανάλογα με τον ίδιο προβλήματα.

 

Τι είναι αυτό, άραγε, που κάνει ένα τραγούδι διαχρονικά καλό;

«΄Ενα καλό τραγούδι αποκτά νόημα καθώς περνούν τα χρόνια»…

 

 

Πηγή: www.thetoc.gr/

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version