Μια συσκευή που απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή τύφλωση κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, στο πλαίσιο του προγράμματος Toyota Effect.
Εξοπλισμένη με πλήθος από αισθητήρες κάθε λογής και κάμερες, η συσκευή του πρότζεκτ BLAID φοριέται στους ώμους και μπορεί να καθοδηγήσει τον τυφλό σε εσωτερικούς χώρους και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, υποστηρίζει η εταιρεία.
Φιλοδοξία της Toyota, «να διευκολύνει την μετακίνηση για όλους, όχι μόνο κατασκευάζοντας αυτοκίνητα και φορτηγά», εντάσσοντας το έργο BLAID στο πρόγραμμα Toyota Effect.
To BLAID αναλαμβάνει να καταγράφει επιγραφές και επισημάνσεις, να ενημερώνει και να οδηγεί τον χρήστη εντός κτιρίων. Έτσι, μπορεί εύκολα να τον οδηγήσει στην έξοδο ενός κτιρίου, στις σκάλες, στις τουαλέτες, στις στάσεις των λεοφωρείων. Μπορεί επίσης, να διαβάσει τις πινακίδες και τις επιγραφές καταστημάτων.
Αν και η εταιρεία δεν περιγράφει τις τεχνολογίες που αξιοποιεί η συσκευή, είναι φανερό ότι διαθέτει αισθητήρες εγγύτητας, κάμερες, σύστημα εντοπισμού θέσης και πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους. Ο χρήστης ζητά από το σύστημα οδηγίες υπό μορφή φωνητικών εντολών και ενημερώνεται επίσης με φωνητικές οδηγίες. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο αναφέρεται ότι εξετάζεται και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων για το BLAID.
Η πρώτη συσκευή του Project BLAID αναμένεται να περάσει στη φάση τελικών δοκιμών εντός του 2016.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.