Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    xristougenniatiko trapezi | Lamianow.gr
    Χριστούγεννα… με το κομπιουτεράκι: Έως 186€ το γιορτινό τραπέζι – Το ακριβότερο της 5ετίας
    astyn 3 | Lamianow.gr
    Μεσσηνία: Μαχαιριές έπειτα από καβγά για οικονομικές διαφορές στον Πολύλοφο – Συνελήφθη 40χρονος
    strip | Lamianow.gr
    Καλλιθέα: Έφοδος του «ελληνικού FBI» σε δύο καταστήματα stripshow – 5 συλλήψεις – Βίντεο
    narkotikaanilikoi 1200x675 1 | Lamianow.gr
    Βόρεια προάστια: Ανήλικα «βαποράκια» έσπρωχναν ναρκωτικά σε σχολεία και γήπεδα – Οι αυστηροί κανόνες, τα βασανιστήρια και ο «εγκέφαλος»
    foikikounta | Lamianow.gr
    Φοινικούντα: Απολογείται ο 5ος κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία – Επιμένει στην αθωότητά του
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    image 326 | Lamianow.gr
    Άρης – Περιστέρι | Το καθοριστικό τρίποντο του Νουά στο φινάλε της παράτασης
    4957222 scaled 1 | Lamianow.gr
    Super League: Ο Σιαμπάνης «κατέβασε ρολά» και ο Βόλος νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό
    spanoulis | Lamianow.gr
    “Καλησπέρα… στον κανένα!”: Ούτε ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Σπανούλη [βίντεο]
    lesro | Lamianow.gr
    Ματίας Λεσόρ: «Δεν ξέρω πότε, αλλά θα επιστρέψω σαν γ@μ@μ@ν@ς σκύλος»
    image 315 | Lamianow.gr
    Τα πλεονεκτήματα του Live Casino: Πως κερδίζει τις εντυπώσεις των παικτών
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Αυτοκινητόδρομος Ε65: Στη Βουλή η σύμβαση για το Λαμία-Ξυνιάδα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Στη Βουλή η σύμβαση για το Λαμία-Ξυνιάδα

LamiaNow News
ByLamiaNow News
Follow:
Δεκ 18, 2018 @ 7:45
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

Μία τελευταία πράξη μας χωρίζει από την εκκίνηση των έργων στο νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε65, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, “η συμφωνία τροποποίησης διατάξεων της σύμβασης παραχώρησης”, πήρε το δρόμο για τη Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να κυρωθεί πριν κλείσει για την περίοδο των εορτών.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Μετά από αυτό η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την κατασκευή του τμήματος μήκους 32,5χλμ που θα ενώσει τον σημερινό “τυφλό” αυτοκινητόδρομο με τον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Η κατασκευή αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα με τελικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 36 μήνες. Εδώ, ίσως δούμε για πρώτη φορά τα έργα να ολοκληρώνονται νωρίτερα από την προθεσμία για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι δεν έχουμε τις αγκυλώσεις των απαλλοτριώσεων καθώς αυτές έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και έτσι δεν θα ζήσουμε τα “δράματα” που είχαμε σε άλλες προηγούμενες κατασκευές που προκαλούσαν και μεγάλες χρονικές υστερήσεις.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος είναι πως και η ίδια η Κεντρική Οδός, έχει άμεσο συμφέρον στο να αποπερατώσει μία ώρα αρχύτερα το έργο μιας και η σημερινή κίνηση στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα χαρακτηρίζεται “αναιμική” (πράγμα απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν συνδέεται με κανένα άλλο άξονα). Η σύνδεση με τον ΑΘΕ θα τις δώσει τις απαραίτητες καθημερινές ροές, ούτως ώστε να μπορέσει να γίνει πιο βιώσιμος οικονομικά, ενώ ακόμα και επιχειρησιακά, το σημερινό τμήμα είναι αποκομμένο από εκείνο του Μαλιακού, πράγμα που προκαλεί δυσκολίες σε περιπτώσεις για παράδειγμα αποχιονισμού ή αλλών συμβάντων.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Το νέο τμήμα θα φέρει εκτός άλλων πιο κοντά και το Καρπενήσι, καθώς περίπου στο 15ο χλμ θα συνδέεται με την εθνική οδό Λαμία-Καρπενησίου ενώ θα παίζει και το ρόλο μιας τρόπον τινά παρακάμψης της πόλης στην κατεύθυνση προς τα δυτικά και παράλληλα θα μειώνει κατά περίπου 15-20 λεπτά την χρονοαπόσταση από την Αθήνα προς το Καρπενήσι.

Η ολοκλήρωση του Λαμία-Ξυνιάδα θα σημάνει για τους οδηγούς την λήξη χρήσης της ανηφορικής, γεμάτης στροφές διαδρομής μέχρι την περιοχή της Ξυνιάδας με κέρδος περίπου επιπλέον 10 λεπτών σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων με ΛΕΑ ανά κατεύθυνση. Όπως ίσως γνωρίζετε από προηγούμενο ρεπορτάζ του ypodomes, στο τμήμα αυτό θα λειτουργήσει και η Σήραγγα Όθρυος μήκους 3χλμ, η οποία θα είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες σήραγγες της χώρας. Γενικότερα για τον κατασκευαστικό κλάδο το έργο στο Λαμία-Ξυνιάδα  είναι πλέον ένα από 10 μεγαλύτερα project της χώρας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΚΑΣΤΑΝΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτήριο κατασκευών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Next Article ΝΟΔΕ Φθιώτιδας: “Έρχεται μια νέα γενιά να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να δώσει οξυγόνο και να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά”
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
12°C
Lamia
overcast clouds
12° _ 11°
81%
1 km/h
Κυ
11 °C
Δε
12 °C
Τρ
14 °C
Τε
15 °C
Πε
11 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

5o 6 | Lamianow.gr
TOP STORIESΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Πράξη αγάπης από το 5ο ΓΕΛ Λαμίας και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων – ΦΩΤΟ

602904985 1501365297620507 8182048597689990958 n 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7Featured

Δωρεάν φιλοξενία και… καινοτομία από τον Δήμο Λαμιέων για μαθητές στην Υπάτη – Στα εγκαίνια η Υπουργός Παιδείας (Aud, pics)

image 322 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσιάρας στους αγρότες: Έχει ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων – Οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα (Βίντεο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης