Οι Γουόριορς έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος κερδίζοντας στην παράταση 124-114 τους Καβαλίερς στο Όκλαντ μετά από ένα καταπληκτικό ματς. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν τον Λεμπρόν Τζέιμς στη ζώνη του λυκόφωτος με 51 πόντους (16/25 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 10/11 βολές), 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, έχασαν χρυσή ευκαιρία να πάρουν το ματς στην κανονική διάρκεια, όταν ο Τζορτζ Χιλ αστόχησε σε βολή για το προβάδισμα και ο Τζέι Αρ Σμιθ που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ «θόλωσε» κι αντί να σουτάρει έκανε… καθυστερήσεις βγάζοντας από τα ρούχα του τον «βασιλιά».
Ο Στεφ Κάρι με 26 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ είχε ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε 24 πόντους. Άγγιξε το τριπλ-νταμπλ ο Ντρέιμοντ Γκριν με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Πολύ καλός για τους ηττημένους και ο Κέβιν Λοβ με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ. Το δεύτερο ματς θα γίνει ξημερώματα της Δευτέρας (4:00) και πάλι στο Όκλαντ.
Οι «Καβς» με 24 πόντους του «βασιλιά» στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται με έντεκα (40-51), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τρίποντο του Κάρι στο τέλος του ημιχρόνου ισοφάρισαν (56-56). Στο τρίτο δωδεκάλεπτο χάρη και στην αφύπνιση του Ντουράντ έφτασαν στο +7 (68-61), προβάδισμα που έχασαν προσωρινά από τα… μαγικά του Λεμπρόν (70-73) αλλά ανέκτησαν άμεσα. Μάλιστα με διαδοχικά τρίποντα από Γκριν και Κάρι έφτασαν στο 100-94 στα 4:39 για το τέλος, αλλά το Κλίβελαντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Λεμπρόν με φοβερό γκολ-φάουλ στα 50’’ έφερε την ομάδα του μπροστά (102-104) και αμέσως μετά φάνηκε να κερδίζει επιθετικό φάουλ από τον Ντουράντ που όμως μετά από εξέταση του βίντεο δόθηκε αμυντικό και ο KD ισοφάρισε με βολές (104-104) στα 36’’. Ο Λεμπρόν σκόραρε αμέσως με προσωπική προσπάθεια, ο Στεφ Κάρι απάντησε με γκολ-φάουλ (107-106) αφήνοντας 23,5’’ στους Καβαλίερς για τη νίκη. Η πάσα του Λεμπρόν στον Χιλ έδωσε την ευκαιρία για δύο βολές νίκης στα 4,5’’, αλλά ο τελευταίος ευστόχησε μόνο στην πρώτη και παρότι ο Σμιθ πήρε τη ριμπάουντ δεν έκανε σουτ αλλά βγήκε προς τα έξω. Στην παράταση οι Γουόριορς με καλύτερη ψυχολογία και περισσότερες λύσεις άρχισαν με ένα σερί 9-0 και έφτασαν στη νίκη. Στο φινάλε οι Κλέι Τόμπσον και Τρίσταν Τόμπσον είχαν επεισόδιο και αποβλήθηκαν.
Δωδεκάλεπτα: 29-30, 56-56, 84-78, 107-107, κ.α. 124-114.


Πηγή: sportfm.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.