Δείτε τι μας προτρέπουν οι ερευνητές να περιορίσουμε στη διατροφή μας.
Η σημαντική μείωση των επιπέδων του αμινοξέος μεθειονίνη στη διατροφή μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη και την εξέλιξη φλεγμονωδών και αυτοάνοσων διαταραχών, όπως η πολλαπλή σκλήρυνση, σε άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με ευρήματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism.
Ενώ πολλά είδη κυττάρων στο σώμα παράγουν μεθειονίνη, τα ανοσοκύτταρα που είναι υπεύθυνα για την απόκριση σε απειλές όπως τα παθογόνα δεν το κάνουν. Αντιθέτως, η μεθειονίνη που εφοδιάζει αυτά τα εξειδικευμένα κύτταρα, τα λεγόμενα Τ κύτταρα, πρέπει να απορροφάται από την τροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr