Tα βαγόνια αναμένεται να διαμορφωθούν κατάλληλα για διακομιδές ασθενών εφόσον προκύψει αυτή η ανάγκη
Στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης «αναμένουν» τα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μεταφερθούν, σε περίπτωση που χρειαστεί, ασθενείς με κορωνοϊό, σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, για τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με φορεία – κάψουλες οι ασθενείς που θα διακομισθούν σε νοσοκομεία της Αττικής. Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν και πότε θα «επιστρατευτούν» στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Ο συρμός βρίσκεται στο Ν.Σ. Σταθμό της Θεσσαλονίκης σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών και τα βαγόνια αναμένεται να διαμορφωθούν κατάλληλα για διακομιδές ασθενών εφόσον προκύψει αυτή η ανάγκη. Όπως μπορείτε να δείτε, στα βαγόνια υπάρχουν θέσεις καθήμενων, όπως ακριβώς ένα λεωφορείο – πούλμαν, ωστόσο από τους διαδρόμους θα μπορούσε να περάσει φορείο.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το GRTimes.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς θα τοποθετηθούν στα βαγόνια- πούλμαν, αφού αφαιρεθούν τα καθίσματα επιβατών. Τα βαγόνια αυτά είναι χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, αλλά φυσικά, με τις αναγκαίες διαμορφώσεις που θα γίνουν , θα μπορέσουν να τοποθετηθούν 30-40 φορεία με ασθενείς. Στο βαγόνι κουπέ πιθανότατα θα ανεβούν οι υγειονομικοί που θα τους συνοδεύουν.
Σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από υγειονομικούς, για το εάν και κατά πόσο είναι κατάλληλος αυτός ο τρόπος μεταφοράς ασθενών με covid, αντί της αεροδιακομιδής, τονίσθηκε ότι από τη στιγμή που οι ασθενείς θα βρίσκονται στις ειδικές αυτές κάψουλες, μάλλον δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Όπως και να έχει, ο Σιδηρόδρομος είναι σε ετοιμότητα για να συμβάλλει στη διαχείριση της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα συνολικά, αλλά οι αποφάσεις για τη διακομιδή ασθενών με το τραίνο θα ληφθούν από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.
Πηγή: grtimes