Αυστραλία: Βρέθηκε υποβρύχιο που είχε βυθιστεί τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

1 Min Read

Τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά μυστήρια έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας εντοπίζοντας το χαμένο υποβρύχιο που είχε βυθιστεί κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανοιχτά της ακτής της Παπούας Νέας Γουινέας.

-Advertisement-
fitcare

Το υποβρύχιο ΑΕ-1 ήταν το πρώτο συμμαχικό σκάφος που βυθίστηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν έκανε περιπολία για γερμανικά πολεμικά πλοία το 1914.

Αυτή ήταν η 13η προσπάθεια ανεύρεσης του υποβρυχίου που είχε βυθιστεί αύτανδρο με 35μελές πλήρωμα σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας, Μαρίσα Πέιν, η οποία σημείωσε πως η εξαφάνισή του ήταν «μια τραγωδία για το τότε δοκιμαζόμενο έθνος».

Οι αρχές προσπαθούν τώρα να έρθουν σε επαφή με τους απογόνους των νεκρών στην μνήμη των οποίων έγινε επιμνημόσυνη δέηση.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Παπούας Νέας Γουινέας ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να χαρακτηρίσουν προστατευόμενη περιοχή το μέρος στο οποίο βρέθηκε το ναυάγιο.

Πηγή: skai.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *