Τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά μυστήρια έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας εντοπίζοντας το χαμένο υποβρύχιο που είχε βυθιστεί κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανοιχτά της ακτής της Παπούας Νέας Γουινέας.
Το υποβρύχιο ΑΕ-1 ήταν το πρώτο συμμαχικό σκάφος που βυθίστηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν έκανε περιπολία για γερμανικά πολεμικά πλοία το 1914.
Αυτή ήταν η 13η προσπάθεια ανεύρεσης του υποβρυχίου που είχε βυθιστεί αύτανδρο με 35μελές πλήρωμα σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας, Μαρίσα Πέιν, η οποία σημείωσε πως η εξαφάνισή του ήταν «μια τραγωδία για το τότε δοκιμαζόμενο έθνος».
Οι αρχές προσπαθούν τώρα να έρθουν σε επαφή με τους απογόνους των νεκρών στην μνήμη των οποίων έγινε επιμνημόσυνη δέηση.
Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Παπούας Νέας Γουινέας ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να χαρακτηρίσουν προστατευόμενη περιοχή το μέρος στο οποίο βρέθηκε το ναυάγιο.
Πηγή: skai.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.