Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    epidoma thermansis | Lamianow.gr
    Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση και πώς υπολογίζεται
    gap | Lamianow.gr
    Ο Γιώργος Παπανδρέου στο μπλόκο της Πάτρας: «Οι αγρότες δεν θέλουν άλλες υποσχέσεις αλλά δικαιοσύνη»
    dendias | Lamianow.gr
    Δένδιας: Υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε κοινωνία δύο ή πολλαπλών ταχυτήτων – Αυτό δεν είναι αποδεκτό
    adonis 7 | Lamianow.gr
    Εσωκομματικό καρφί Άδωνι: Ας μην δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου εμείς που δίνουμε μάχη για να μείνει η κυβέρνηση όρθια
    lilikomeni | Lamianow.gr
    Ηράκλειο: Η ιστορία ηλικιωμένης που ζει σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο – «Θέλω να δουλέψω»
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
    vania | Lamianow.gr
    «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βάνια Ντρκούσιτς» γράφουν στη Ρωσία
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΒΟΙΩΤΙΑ - Αθήνα-Λιανοκλάδι-Λάρισα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες από το 2021 / Έρχονται ταξίδια με υπερσύγχρονα τρένα, “ιδιαίτερα νέας τεχνολογίας”!

ΒΟΙΩΤΙΑΕΥΒΟΙΑΕΥΡΥΤΑΝΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑΦΩΚΙΔΑ

Αθήνα-Λιανοκλάδι-Λάρισα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες από το 2021 / Έρχονται ταξίδια με υπερσύγχρονα τρένα, “ιδιαίτερα νέας τεχνολογίας”!

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Ιούλ 21, 2019 @ 8:09
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
9 Min Read
SHARE

Με τρένα “ιδιαίτερα νέας τεχνολογίας”, που “θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη”, θα εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό της Ελλάδας και δη όσοι θα ταξιδεύουν από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, από τα τέλη του 2021. Αυτό δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Φίλιππος Τσαλίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. “Θα είναι μια έκπληξη πολύ θετική (για το επιβατικό κοινό), δεδομένου ότι το τρένο αυτό θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα έρθουν (σ.σ στην Ελλάδα) μερικά ζευγάρια τρένων τελείως καινούργια, τελείως σύγχρονα” ανάφερε ο κ.Τσαλίδης που σημείωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια από τις κύριες κινήσεις με τις οποίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επιδιώξει τη βελτίωση της θέσης της στην αγορά των μεταφορών της χώρας, χωρίς όμως να είναι η μοναδική.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

6 4 1 | Lamianow.gr

Την ίδια ώρα και πριν από την άφιξη των συγκεκριμένων συρμών, ο κ.Τσαλίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως με έτερα, μετασκευασμένα τρένα, που θα έχουν αφιχθεί στις γραμμές νωρίτερα, το επιβατικό κοινό θα βιώσει μια βελτιωμένη εμπειρία μετακίνησης. “Μέσα σε έναν χρόνο και νωρίτερα θα έχουμε τρένα τα οποία θα είναι σύγχρονα, ένα τελείως διαφορετικό τρένο από αυτό που γνωρίζει σήμερα ο Έλληνας επιβάτης, τρένα που θα του παρέχουν όλες τις ανέσεις, θα διαθέτουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και κατά συνέπεια είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με το αεροπλάνο”, σημείωσε με έμφαση ο κ.Τσαλίδης, που προσέθεσε πως υπάρχει για το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αφού οι “οι σιδηροδρομικοί σταθμοί σε όλες τις χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και όχι μακριά”.


Έως τα τέλη του χρόνου, η διαδρομή θα καλύπτεται σε 3 ώρες και 15 λεπτά, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που έδωσε το παρών στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του τρένου. Πιο συγκεκριμένα, το ταξίδι με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα διαρκεί αρχικά 3 ώρες και 57 λεπτά, με στάσεις στη Λάρισα και το Παλαιοφάρσαλο, ενώ η διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται σε 4 ώρες και 10 λεπτά και το τρένο θα κάνει στάσεις στο Λιανοκλάδι και τη Λάρισα.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

1 19 | Lamianow.gr


Έτσι, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο κ.Τσαλίδης ανήγγειλε πως αναμένονται πριν από την άφιξη τού εντελώς νέου συρμού, “πέντε τρένα που θα έρθουν από την Ιταλία, τρένα που ήδη ανακατασκευάζονται, κυρίως στο τμήμα των μετασχηματιστών, σε πρόγραμμα που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα και θα είναι στην Ελλάδα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020”, ενώ τόνισε επίσης πως σε αυτά θα προστεθούν “ενδεχομένως πιο νωρίς, άλλα τρία (σ.σ εκσυγχρονισμένα) τρένα, ώστε να υπάρχουν συνολικά οκτώ τρένα, τα οποία θα μπορούν να μπουν στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη”. Σε αυτά τα οκτώ μετασκευασμένα τρένα, που ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε πως στο σύνολό τους θα είναι σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2020, ο επιβάτης κατά τον κ.Τσαλίδη “θα έχει όλες τις ανέσεις και θα απολαμβάνει την εμπειρία του τρένου”, με τιμές εισιτηρίων “που θα είναι σίγουρα ανταγωνιστικές και χαμηλότερες του αεροπλάνου” κατά την εκτίμησή του και με βάση τα σημερινά δεδομένα.

“Ισως και κάτω από τις τρεις ώρες το Θεσσαλονίκη-Αθήνα με τρένο”

Το πρώτο βήμα που αποτελεί και οδηγό για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον κ.Τσαλίδη, ήταν αυτό της ολοκλήρωσης της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ενώ σημαντική εξέλιξη θα αποτελέσει και η ολοκλήρωση και εγκατάσταση του συστήματος ραδιοκάλυψης και αυτόματης προστασίας συρμών ERTMS, “το οποίο βρίσκεται πάνω στο συρμό αλλά και πάνω στη γραμμή, ένα ευρωπαϊκό στάνταρ που θα ενισχύσει την ασφάλεια των τρένων, σύστημα που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με προηγμένη τεχνολογία στην σιδηρόδρομο”.

2 16 | Lamianow.gr

Αυτό το σύστημα, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα μειώσει πάρα πολύ τον χρόνο της διαδρομής, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει πάρα πολύ και τη χωρητικότητα του δικτύου. “Θα έχουμε έτσι πολύ περισσότερα τρένα, πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με σήμερα και ταυτόχρονα θα έχουμε και πολύ χαμηλότερο χρόνο, αφού με την εγκατάσταση και την πλήρη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος θα κάνουμε ίσως και κάτω από τρεις ώρες (σ.σ το Θεσσαλονίκη-Αθήνα)”, ανήγγειλε ο κ.Τσαλίδης. Μια εξέλιξη που θα επέλθει, όπως εξήγησε, “με μια βασική προϋπόθεση, που θα είναι η ανάταξη του δικτύου σε μερικά, όχι πολλά τμήματα, ένα κοντά στη Θεσσαλονίκη, ένα στο τμήμα Κατερίνη-Θεσσαλονίκη και ένα κοντά στην Αθήνα, το Αθήνα-Οινόη”, με εναλλακτική εξέλιξη δίχως τις αναταγμένες περιοχές την ολοκλήρωση της διαδρομής “σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο”.

4 6 | Lamianow.gr

Ένα έξυπνο, ενιαίο εισιτήριο για συνδυαμένες μετακινήσεις με τρένο και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα χρόνο

Πέρα από το σιδηροδρομικό δίκτυο και το τροχαίο υλικό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει στις προτεραιότητες της να συμμετέχει και  στην υλοποίηση ενός νέου είδους ενιαίου εισιτηρίου για τους πελάτες της. “Το όραμά μας, το όραμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να υπάρξει ένα ενιαίο εισιτήριο για όποιον ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με ένα εισιτήριο δηλαδή να παίρνει το Μετρό, όταν αυτό θα ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη, να πηγαίνει στον σιδηροδρομικό σταθμό, να ανεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, να κατεβαίνει και να χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε κυκλοφοριακό μέσο για να πάει στον προορισμό του. Ελπίζω ότι και αυτό θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε μέσα σε έναν χρόνο περίπου”, εξήγησε ο κ.Τσαλίδης.

8 2 | Lamianow.gr

Σήμερα δε και σε ότι αφορά τις νυν διαδρομές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγησε πως είναι σε ισχύ μια παροχή για τους επιβάτες, σύμφωνα με την οποία “όποιος κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα θα έχει δωρεάν στον σταθμό Αθηνών ένα εισιτήριο από τα έξυπνα που χρησιμοποιούν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να πάρει ένα μέσο για να πάει στον προορισμό του”, μια υπηρεσία που αν και κανονικά ισχύει μέχρι και τις 31 Αυγούστου, ενδέχεται να παραταθεί η χρήση της, όπως επισήμανε ο κ.Τσαλίδης ερωτηθείς σχετικά. “Σεβόμαστε τον πελάτη, τον θέλουμε μαζί μας, θα βελτιώνονται συνεχώς οι υπηρεσίες και ελπίζω πως θα το εκτιμήσει αυτό ο επιβάτης και θα έρθει κοντά μας”, καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

9 | Lamianow.gr


Με βάση το τελευταίο δελτίο τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, το -τωρινό- γρήγορο τρένο εκτελεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια σε  4 ώρες.

Ειδικότερα, το νέο, γρήγορο δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τραίνων, το οποίο θα διανύει σε:

3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο.

4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

– Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22.

– Από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15.

– Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601.

  • Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά.
  • Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.
  • Αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας Intercity Express
  • Μεταξύ άλλων, το Intercity Express θα διαθέτει:
  • Πρίζα σε κάθε θέση.
  • Υποστηρικτικό προσωπικό on board.
  • WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση. Σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες).
  • Αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ.
  • Δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α’ Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51.
  • Δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α’ Θέσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη.
ANOSIA

TAGGED:ΛαμίαΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Λαμία: «Μαμά βοήθεια… Μαμά μην αργείς» / Συνεχόμενα κρούσματα με απόπειρες τηλεφωνικής απάτης τα τελευταία 24ώρα!
Next Article Κουμπαριά στην Λαμία για Μπακογιάννη-Κοσιώνη / Ποιους πάντρεψαν…
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
5°C
Lamia
overcast clouds
5° _ 5°
80%
1 km/h
Δε
5 °C
Τρ
10 °C
Τε
13 °C
Πε
14 °C
Πα
8 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Photo 1768166823089 | Lamianow.gr
FeaturedΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Καιρός: Κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού / που χιονίζει στη Φθιώτιδα (Βίντεο)

Sourgiadakis manolis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλίψη στη Λαμία : Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Σουργιαδάκης – είχε χάσει τον αδελφό του το 2019

photo 17681266009268288213331379157140 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι Λαμίας – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα (Φώτο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης