Το «Double Diamond», όπως είναι το όνομα του προβάτου, αγοράσθηκε σε δημοπρασία στη Σκωτία από κτηνοτρόφους, στην εξωφρενική τιμή των 365.000 λιρών (περίπου 408.000 ευρώ)
Μπορεί να έχει τύχει να ακούσετε – ειδικά όσοι είστε από χωριό – για εμπόριο αιγοπροβάτων, σίγουρα όμως δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι ένα πρόβατο αξίζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Να που η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία, λοιπόν, τουλάχιστον στη Σκωτία, όπου ένα πρόβατο πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 408.000 ευρώ!
Όπως αναφέρει η Daily Mail, το «Double Diamond», όπως είναι το όνομα του προβάτου, αγοράσθηκε σε δημοπρασία στη Σκωτία από κτηνοτρόφους, στην εξωφρενική τιμή των 365.000 λιρών (περίπου 408.000 ευρώ), ενώ τιμή άνω των 10.500 λιρών «χτύπησαν» στην εν λόγω δημοπρασία ακόμη 18 προβατάκια.
Αν αναρωτιέστε τι το ιδιαίτερο έχει το Double Diamond, ώστε να αξίζει τόσες χιλιάδες ευρώ, η απάντηση είναι πως ανήκει στη ράτσα Τexels από τη νήσο Τέξελ της Ολλανδίας, που είναι η δημοφιλέστερη στη Βρετανία λόγω της ποιότητας του κρέατος. Η μέση τιμή προβάτων στη Βρετανία κυμαίνεται γύρω στις 100 λίρες, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η τιμή εκείνων που ανήκουν στις εκλεκτές ράτσες που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή.
e-maistros

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.