Ένας αστεροειδής με το μέγεθος ενός πολυώροφου κτιρίου θα περάσει σήμερα στο μισό της απόστασης ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη, αλλά χωρίς να αποτελεί οποιονδήποτε κίνδυνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASΑ).
Όμως ο εν λόγω αστεροειδής «2019 GC6», σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τροχιάς του, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο στο μέλλον, καθώς δεν αποκλείεται τελείως μια διασταύρωση του με τη Γη.
Ο διαστημικός βράχος ανακαλύφθηκε στις 9 Απριλίου από το τηλεσκόπιο Catalina Sky Survey της Αριζόνα και η διάμετρος του μπορεί να φθάνει τα 30 μέτρα.
Θα περάσει ξανά κοντά από τη Γη το 2034, το 2041 και το 2048, ενώ οι επιστήμονες του Εργαστήριου Αεριώθησης (JPL) της NASA έχουν κατατάξει τον αστεροειδή στους δυνητικά επικίνδυνους για τον πλανήτη μας μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ».

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.