Την αποφυλάκισή του διεκδικεί ο Αρτέμης Σώρρας, αφού έχει καταθέσει ήδη αίτηση για υφ’ όρων απόλυση καθώς έχει συμπληρώσει –όπως υποστηρίζει- τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο σχετικός ευεργετικός νόμος. Το συμβούλιο εφετών εκτός απροόπτου μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του.
Τον έπιασαν με κινητό στον Κορυδαλλό
Ο ίδιος πάντως από τις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου είναι κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας, καθώς στον Κορυδαλλό υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και πιο συγκεκριμένα βρέθηκε να έχει κινητό στο κελί του. O Σώρρας, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μεταγωγή του καθώς στον Κορυδαλλό ήθελε να προετοιμάσει με τους δικηγόρους του, καλύτερα την αίτησή του για την αποφυλάκιση του. Φτάνοντας μάλιστα στη Χαλκίδα, έσπευσε να κάνει παράπονα στη διεύθυνση της φυλακής για τις «κακές» συνθήκες κράτησής του.
Η απάτη με τα 600 δισ
Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Η καταδίκη του Σώρρα τον Δεκέμβριο 2019 αφορούσε την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις» ήταν φυγόποινος ενώ σε βάρος του είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Μάρτιο 2017. Τον Ιούνιο 2018, εντοπίστηκε τελικά σε κρησφύγετο στον Άλιμο, ενώ είχε αφήσει μεγάλη γενειάδα νομίζοντας πως θα ήταν δύσκολο να τον αναγνωρίζουν.
Τον κυνηγούσε και ο κουμπάρος του για απάτη
Ο Αρτέμης Σώρρας έχει καταδικαστεί από άλλο δικαστήριο και στην Πάτρα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Μηνυτής του ήταν ο κουμπάρος του Φώτης Λεπίδας, ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια αλλά η ποινή στο εφετείο έπεσε στα τρία χρόνια, ενώ φέρεται σήμερα να έχει αποπληρώσει το χρέος του προς τον δικηγόρο και κουμπάρο του.
Ο «μάγος» που θα διέγραφε το εθνικό χρέος
Ο Αρτέμης Σώρρας έγινε γνωστός πριν από πέντε χρόνια όταν για πρώτη φορά ακούστηκε η περιβόητη οργάνωση END (End National Debt – Εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το εθνικό χρέος.
Ο κ. Σώρρας βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε έναν ομογενή γιατρό και ίδρυσαν την END. Η Ελλάδα είχε μόλις μπει σε δίνη χρεοκοπίας και ξεκινούσε την υπογραφή των Μνημονίων. Ο Σώρρας ισχυριζόταν αρχικά ότι έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που δημιουργήθηκε -πραγματικά- από την Εθνική Τράπεζα το 1904 με τομέα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράστηκε και συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα. Οι Σώρρας, ισχυριζόταν ότι οι μετοχές είναι σε χρυσό και άξιζαν 675 δισ. δολάρια. Ο Σώρρας διατεινόταν ότι έχει στην κατοχή τους 40 τέτοιες μετοχές. Η υπόθεση με την Τράπεζα Ανατολής έληξε όταν η Εθνική ανακοίνωσε ότι το 1932, που απορρόφησε την Τράπεζα Ανατολής, έδωσε σε κάθε μέτοχό της 200 δραχμές και η ιστορία τελείωσε εκεί. Άρα, οι σαράντα μετοχές της Ανατολής που ανακάλυψε κάπου ο Σώρρας δεν αξίζουν τίποτα.
Τότε ο ίδιος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’ και η μια εξωφρενική και παιδαριώδης εκδοχή διαδέχεται την άλλη. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία θα δώριζε στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους.
Η … φρενίτιδα των οπαδών του
Επακολούθησε φρενίτιδα και οπαδοί του άρχισαν να δημιουργούν γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα συνεργάτης του διέδιδε πως ο Σώρρας μεταβίβασε στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Για τα πνευματικά δικαιώματα που υποτίθεται πως παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, πήρε ομόλογα.
newsit