Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ό,τι έγινε πιστοποιείται ότι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι και το κλειδί είναι ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει στα χέρια της πειστήρια που δείχνουν πως η λίστα με τα email των Ελλήνων του εξωτερικού δημιουργήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2023 και εστάλη μέσω WhatsApp στον πρώην Τομεάρχη Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο στις 23 Ιουνίου του 2023.
Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr προκύπτει από screenshot που έδωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος στην Αρχή, ωστόσο δεν έχει προσδιορίσει από ποιον έλαβε αυτή τη λίστα.
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή είναι εκτός από τον κ. Θεοδωρόπουλο, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο παραιτηθείς γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.
Μάλιστα, πριν συνεδριάσει η ολομέλεια της Αρχής, απέστειλε πολυσέλιδο κείμενο σε όλους όσοι είχαν κληθεί με τα μέχρι τώρα ευρήματα από τις έρευνες στις οποίες έχει προχωρήσει με τίτλο: «Περιγραφή Ενεργειών και Ευρημάτων».
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του newsit.gr όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι συντάσσουν τα γραπτά τους υπομνήματα ώστε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να καταλήξει στο τελικό της πόρισμα το οποίο είναι πιθανό να είναι έτοιμο πριν τις ευρωεκλογές.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.