Μεταξύ των χιλιάδων νέων εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν χθες με διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ για την δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, υπάρχει και μία αναφορά του FBI που προειδοποιεί τον Ρόμπερτ Κένεντι για ένα βιβλίο σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση του με την Μέριλιν Μονρόε.
Το 11σέλιδο έγγραφο του FBI, περιέχει πολλά μηνύματα – συμπεριλαμβανομένου ενός από τον τότε διευθυντή του FBI, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ στον ίδιο τον Κένεντι, που έχει γραφεί σε διάστημα δύο εβδομάδων το 196 και αφορά στο βιβλίο του Φρανκ Κάπελ, «Ο παράξενος θάνατος της Μέριλιν Μονρόε».
Σύμφωνα με τα μηνύματα, ο Κάπελ, που ζούσε στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, είχε επισκεφθεί τα γραφεία του FBI της Νέας Υόρκης στις 2 Ιουλίου 1964 για να τους προειδοποιήσει ότι έγραφε ένα βιβλίο 70 σελίδων που θα δημοσιευόταν στις 10 Ιουλίου 1964 και θα πωλούνταν έναντι 2 δολαρίων.
Σε αυτό που φαίνεται πως είναι το memo του Χούβερ προς τον Κένεντι, με ημερομηνία 8 Ιουλίου 1964, ο Χούβερ γράφει πως ο Κάπελ του είπε ότι θα αναφέρει την «υποτιθέμενη φιλία σας με την αποθανούσα Μέριλιν Μονρόε» και πως σκοπεύει να «αναφέρει στο βιβλίο του πως εσείς και η κυρία Μονρόε ήσασταν ζευγάρι και πως ήσαστε στο διαμέρισμά της τη στιγμή του θανάτου της».
Η Μονρόε πέθανε στις 5 Αυγούστου 1962 από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στο σπίτι της στο Λος Άντζελες – ωστόσο, όπως έδειξε ένα από τα πολλά σημειώματα του FBI, ο ισχυρισμός πως ο Κένεντι ήταν μαζί της, αποδείχθηκε αναληθής καθώς ο Κένεντι ήταν στο Σαν Φρανσίσκο μαζί με τη σύζυγό του τη στιγμή του θανάτου της Μονρόε.
Στο βιβλίο του ο Κάπελ ισχυρίστηκε επίσης πως «η σχέση της κυρίας Μονρόε με τον Κένεντι» ήταν γνωστή στους φίλους και τους δημοσιογράφους στην περιοχή του Χόλιγουντ αλλά «δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ», ανέφερε ένας πράκτορας του FBI.
Ο πράκτορας έγραψε επίσης στο memo πως, σύμφωνα με το βιβλίο, «η κυρία Μονρόε είχε οδηγηθεί να πιστεύει πως οι προθέσεις του ήταν σοβαρές» και πως ο Κένεντι είχε υποσχεθεί να χωρίσει με τη σύζυγό του και να την παντρευτεί.
«Όταν δεν το έκανε αυτό» γράφει το βιβλίο, «αυτή απείλησε να δημοσιοποιήσει τη σχέση τους» που θα κατέστρεφε τις προεδρικές του φιλοδοξίες. Τότε ήταν που ο Κένεντι αποφάσισε να «λάβει δραστικά μέτρα».
Τα «δραστικά μέτρα» σύμφωνα με το βιβλίο του Κάπελ, ήταν πως ο Κένεντι «χρησιμοποίησε την Κομμουνιστική Συνομωσία, που είναι εξειδικευμένη στην επιστημονική εξάλειψη των εχθρών» για να εκθέσει την Μονρόε κάνοντας τη δολοφονία της να φανεί ως αυτοκτονία. Επιτεύξιμο, προφανώς, επειδή ο προσωπικός γιατρός της Μονρόε, Δρ Χάιμαν Ένγκελμπεργκ, ήταν «κομμουνιστής».
Αν και τα σημειώματα του FBI δείχνουν πως η υπηρεσία ήταν ιδιαίτερα δύσπιστη με το κατά πόσο οι ισχυρισμοί του Κάπελ ήταν αληθείς, είναι σαφές πως ο συγγραφέας – αλλά και το ίδιο του το βιβλίο – ήταν υπό παρακολούθηση.
Πηγή: Iefimerida.gr