Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μόνιμου χαρακτήρα απαιτούν οι δανειστές, οι οποίοι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση έριξαν στο τραπέζι πακέτο έξι μέτρων που στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», αιχμή των αξιώσεων της τρόικας είναι οι απολύσεις διαρκείας και το «λουκέτο» σε φορείς -φαντάσματα του δημοσίου.
Οι δανειστές στοχεύουν απευθείας στον δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, η τρόικα απαιτεί:
1. Να δεχθεί η κυβέρνηση να υπάρξουν μόνιμου χαρακτήρα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
2. Να γίνει άμεσο ξεκαθάρισμα με τους επίορκους και γενικότερα διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους ή με εκείνους που υπόκειται σε παραβάσεις.
3. Να επιλυθεί το ζήτημα με την «ανικανότητα» των υπαλλήλων.
4. Να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια.
5. Να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον λόγο του 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα.
6. Να μπει άμεσα λουκέτο σε φορείς – «φαντάσματα» του δημοσίου.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.