Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
    dentro th | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: «Γκρεμίστηκε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία Byron
    valirakis | Lamianow.gr
    «Πού πας ρε κωλόγερε; Τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι»: Κατάθεση-φωτιά αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον θάνατο Βαλυράκη στοιχειοθετεί δολοφονία
    panepi | Lamianow.gr
    Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens – Κόπηκαν οι σχολές δύο μη κρατικών πανεπιστημίων
    polakis | Lamianow.gr
    Πολάκης για Τσίπρα: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω… υψοφοβία με τα θεωρεία, εγώ δεν κάνω παρακάλια
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δεκάδες Λαμιώτες στο επίκεντρο των ελέγχων για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Δεκάδες Λαμιώτες στο επίκεντρο των ελέγχων για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή!

lamianow
Bylamianow
Follow:
Ιούν 11, 2018 @ 10:11
1 Σχόλιο
Share
5 Min Read
SHARE

-Η Φθιώτιδα και η Λαμία δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός ελέγχων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lamianow.gr το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν βγάλει… λαυράκια σχετικά με υποθέσεις που σχετίζονται με φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό και εγκλήματα ποινικού χαρακτήρα στην περιοχή μας.

-Advertisement-
fitcare

Επιφανείς πολίτες της Λαμίας αλλά και Φθιωτοί επιχειρηματίες, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι ακόμη και… αγρότες βρίσκονται στο επίκεντρο των ελέγχων μετά από ανώνυμες καταγγελίες στο πρώην ΣΔΟΕ.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Σημειωτέον πως τους σχετικούς ελέγχους έχει αναλάβει η νεοσύστατη «Διεύθυνση Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων» μετά την κατάργηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Προσωρινά οι σχετικοί έλεγχοι είχαν πάψει λόγω της διάλυσης του ΣΔΟΕ ωστόσο η Δ.Ε.Ο.Ε ξανάνοιξε το… κουτί των συγκεκριμένων υποθέσεων.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Οι πληροφορίες του Lamianow.gr αναφέρουν πως οι έλεγχοι αφορούν περισσότερα από 100 φυσικά πρόσωπα στην Λαμία και την Φθιώτιδα με συναλλαγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Να σημειώσουμε πως αν εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο μετά την πενταετία, δλδ πριν το 2013, δεν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο, αφού δεν θα ληφθούν υπόψιν καταθέσεις ή άλλες κινήσεις λογαριασμών πέραν της πενταετίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό το ανώτατο δικαστήριο βάζει στο αρχείο εκατοντάδες υποθέσεις που εκκρεμούσαν (ποινικές και φορολογικές) αφού έκρινε πως τα οικονομικά στοιχεία των καταθέσεων των φορολογουμένων στις εγχώριες τράπεζες πριν από το 2012 δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για ελέγχους.

Ανοίγουν λογαριασμοί, εντολές στις τράπεζες

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν το ελεύθερο να αντλήσουν στοιχεία από παντού. Όπερ σημαίνει πως οι έλεγχοι των 100 τουλάχιστον συντοπιτών μας θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχείς από την στιγμή βέβαια που αφορούν την πενταετία 2013-2018.

| Lamianow.gr

Οι υπηρεσίες μάλιστα ήδη έχουν προχωρήσει τους ελέγχους και ζητούν να πληροφορηθούν το ύψος των καταθέσεων που διατηρεί ο κάθε φορολογούμενος στις τράπεζες για να εξετάσουν αν συμφωνεί το ποσό και η δραστηριότητα του καθενός. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου -στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης εσόδων από μαύρο χρήμα- να δώσουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Έλεγχοι και στους Αγρότες

Ο σχεδιασμός του ΣΔΟΕ προβλέπει ελέγχους σε επιδοτούμενα έργα με κοινοτικά κονδύλια κι άλλους ελέγχους σε φακέλους, που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικά κονδύλια, ενώ θα αρχίσει να διευρύνεται και ο κύκλος των ελέγχων για αγροτικές ενισχύσεις- επιδοτήσεις. Τις έρευνες του ΣΔΟΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), κρίνοντας ότι η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων έχει πολύ “ζουμί” στην Ελλάδα.

Πως πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βήματα που ακολουθούν οι ελεγκτές του Σώματος, που χειρίζονται τις υποθέσεις, είναι τα εξής:

-Συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών
-Έρευνες για τον εντοπισμό κι εν συνεχεία την τεκμηρίωση των περιπτώσεων που αφορούν στην «παράνομη προέλευση ιδιωτικών κεφαλαίων» κοινώς περιπτώσεων «μαύρου» χρήματος, που αποτελεί προϊόν διαφθοράς.
-Για το «δέσιμο» των υποθέσεων, οι “Ράμπο” του Σώματος, ως ειδικοί προανακριτικοί υπάλληλοι προχωρούν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, έλεγχο των κινήσεων αυτών των λογαριασμών, «ξεσκόνισμα» επενδύσεων σε κινητές αξίες κι ακίνητα, εκτεταμένες διασταυρώσεις με τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί, άντληση στοιχείων από άλλες υπηρεσίες και Αρχές.
–Τελικός έλεγχος για τον εάν πράγματι διεπράχθη φοροδιαφυγή ή όχι θα πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, προς τις οποίες θα πρέπει να διαβιβάσουν μόλις ολοκληρώσουν τον έλεγχοι οι «ράμπο» τα πορίσματά τους για επανέλεγχο, έκδοση πράξεων επιβολής φόρων-προστίμων και είσπραξη.

xrima xeiropedes politikoi paranomos ploutismos 660 0 | Lamianow.gr

Αυτοί θα ελεγχθούν φέτος

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης για το 2018, το Σώμα έχει βάλει ως στόχο την πραγματοποίηση ελέγχων στους εξής κλάδους:

– τις εθνικές και κοινοτικές επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και ενισχύσεις.
– διαφθορά δημοσίων λειτουργών.
– κρατικές ενισχύσεις και τήρηση της νομιμότητας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
-προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας.
-το ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες (π.χ. εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, εμπόριο όπλων)
-η προστασία της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών κληροδοτημάτων.
-η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών, αρχαιοτήτων και πολιτιστικών αγαθών
-το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα, όπως οι απάτες με τη χρήση του διαδικτύου, η υποκλοπή στοιχείων πληρωμών κ.α

Καταλήγοντας να σημειώσουμε πως η εφορία δίνει περιθώριο 15 ημερών στον φορολογούμενο να εμφανιστεί στη Δ.Ο.Υ. ώστε να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, με βάση φυσικά τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

TAGGED:Διεύθυνση Ειδικών Οικονομικών ΕλέγχωνΈλεγχοιΛαμίαΣΔΟΕΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article 3ο pool day από τη ΝΕΛ στη Λαμία (εικόνες)
Next Article Επίθεση με πέτρες και μπογιές σε συμβολαιογραφείο
1 Σχόλιο
  • Ο/Η Δημήτριος λέει:
    Ιούν 10, 2018 @ 14:02 στις 2:02 μμ - 10/06/2018

    Εάν πραγματικά θέλει να κάνει ελέγχους η Εφορία μέσω των οργάνων της δεν πρέπει να περιορισθεί σε 100 η 200 Ατομα η Επιχειρήσεις αλλά θα πρέπει να επεκταθεί σε πολλές Οικογένειες – Επιχειρήσεις – Αγρότες κ,λ,π διότι θα βγάλει πολλά λαβράκια αλλά με προσοχή διότι μόλις θα αρχίσουν να ψάχνουν λίγο πιό κάτω από την επιδερμίδα θα αρχίσουν και οι αντιδράσεις ” Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ “.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
93%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
14 °C
Κυ
16 °C
Δε
13 °C
Τρ
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης