Από τα… 90 εκατ. στα έξι ευρώ: πως είναι δυνατόν να έχασε τα πάντα ο Ροναλντίνιο;

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
5 Min Read

Θα έπρεπε να έχει περιουσία κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ και στον τραπεζικό λογαριασμό του υπάρχουν μόνο έξι ευρώ! Πως είναι δυνατόν να έμεινε απένταρος ο Ροναλντίνιο;
Τι είναι τα λεφτά; Ατμός, όπως έλεγε ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος φιλοσοφώντας μαζί με τον Ντίνο Ηλιόπουλο στον «Ατσίδα»! «Όλα είναι ατμός και διαλύονται. Εκτός από τον έρωτα. Το χρήμα είναι ατμός και φεύγει. Η δόξα είναι ατμός και πάει. Ζήσε λίγα χρόνια από τη ζωή σου και στη συνέχεια… Άμωμοι εν οδώ αλληλούια».

-Advertisement-

Ε, κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, ο οποίος μεγαλούργησε στα γήπεδα, έβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του για να μείνει τελικά με έξι ευρώ και να καταλήξει και στη φυλακή!

Κάποτε ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, οι χορηγοί έκαναν ουρά για να αποσπάσουν την υπογραφή του για συνεργασία, πληρωνόταν πλουσιοπάροχα για δημόσιες εμφανίσεις. Και που κατάντησε; Να προσπαθεί να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο!

Το 2006, τη χρονιά που τιμήθηκε με τη «Χρυσή Μπάλα», το Forbes αποκάλυψε πως έβγαλε 19 εκατομμύρια από διαφημίσεις, πολλά περισσότερα και από το συμβόλαιό του με την Μπάρτσα δηλαδή.

- Advertisement -

Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, το Forbes τον κατέταξε στο Νο 38 των πλουσιότερων διασημοτήτων του κόσμου, εκτιμώντας το ετήσιο εισόδημά του στα 37 εκατ. δολάρια. Τα συμβόλαια που είχε με την Pepsi και τη Nike του απέφεραν τα μεγαλύτερα έσοδα.

Υπήρχε φήμη ότι χρέωνε περίπου 170.000 ευρώ οποιαδήποτε διαφήμιση αναρτούσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram, ενώ υπολογίστηκε πως το 2019 τα έσοδά του από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Θεωρητικά σήμερα θα έπρεπε να έχει περιουσία ύψους 80 – 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά δεν… Είναι απένταρος, όπως φαίνεται.

Δείτε τα ποσά που έπαιρνε από τα συμβόλαιά του από την ημέρα που άφησε τη Γκρέμιο για να έρθει στην Ευρώπη μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο:

Παρί Σεν Ζερμέν 2001 – 2003 5, 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο

Μπαρτσελόνα 2003-2008 11,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Μίλαν 2008-2011 5,8 εκατ. ευρώ συν 1 εκατ. ευρώ ετήσια μπόνους

Φλάμένγκο 2011-2012 27.500 ευρώ την εβδομάδα

Ατλέτικο Μινέιρο 2012-2014 400.000 ευρώ το χρόνο και χρήματα από τα έσοδα από τις φανέλες

Κερέταρο 2014-2015 1,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο

Φλουμινένσε 2015 172.000 ευρώ το μήνα συν έσοδα από τη διαχείριση των δικαιωμάτων εικόνας του

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ροναλντίνιο κλήθηκε από το κοινοβούλιο της Βραζιλίας προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την συμμετοχή του σε «σύστημα πυραμίδα», που θεωρείται παράνομο. Επρόκειτο για απάτη εταιρείας που εκμεταλλεύτηκε το όνομα και την εικόνα του για να διαφημίσει το σχετικό σύστημα. Ο δικηγόρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε πει τότε πως δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό και ότι η σχέση του πελάτη του με την εν λόγω εταιρεία, τελείωσε την εποχή εκείνη όπου έμαθε ότι ο τομέας των επιχειρήσεων άλλαξε. Ωστόσο, συνέχισε να χρησιμοποιεί ως όνομά της το «18KRonaldinho» αλλά και την εικόνα του παίκτη.

Λίγους μήνες νωρίτερα, πέρυσι το καλοκαίρι, δικαστήριο του Ρίο αποφάσισε να κατασχέσει 57 ακίνητα της ιδιοκτησίας του Ροναλντίνιο στην ευρύτερη περιοχή και στο Σάο Πάουλο. Ήταν τότε που έγινε εκ νέου η κατάσχεση των δύο διαβατηρίων του, τόσο του ισπανικού όσο και του βραζιλιάνικου, και απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα.

Ήταν μια… περιπέτεια που «κυνηγούσε» τον Βραζιλιάνο από το 2012 για ένα σπίτι που είχε χτίσει σε εξωτική περιοχή, αλλά είχε πρόβλημα με την οικολογική άδεια. Το Γενάρη του 2012 το δικαστήριο είχε διατάξει την κατεδάφιση του ράντσου, όμως ο Ροναλντίνιο και ο αδερφός του, Ρομπέρτο ντε Άσις, δεν εμφανίστηκαν καν!

Τότε, μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ροναλντίνιο με στόχο να κατασχέσουν το ποσό που ο πρώην άσος της μπάλας δεν είχε καταβάλει ως πρόστιμα. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι ο Βραζιλιάνος είχε στους λογαριασμούς του μόλις έξι ευρώ!!!

Kαι άπαντες, δικαιολογημένα, απορούν: πως είναι δυνατόν να συνέβη αυτό;

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *