Όταν η οικονομική κρίση χτύπησε τη χώρα μας ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στο ερώτημα ανεργία; ή μετανάστευση; Τη λύση στο αδιέξοδο έδωσε η καινοτόμα ιδέα του, να προσθέσει στο παραδοσιακό μέλι, δύο από τα πολυτιμότερα προϊόντα της ελληνικής γης. Τον κρόκο Κοζάνης και την μαστίχα Χίου. Από το πρωτότυπο πάντρεμα, τα βαζάκια της Ελληνικό Μέλι Α.Ε έγιναν ξακουστά όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2015, ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος μαζί με τον τον Δημήτρη Μητράκο αποφάσισαν να “πειράξουν” τα παραδοσιακά ποτά μας. Και εγένετο τo YAMAS! Μια νέα πρόταση για Ready to Drink ποτά με βάση ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα όπως το ούζο με λεμόνι, η μαστίχα με πορτοκάλι και το τσίπουρο με λάιμ και τζίντζερ!Η νέα πρόταση έφτασε μέχρι και τους Παπούα στη Νέα Γουϊνέα...
Η μεγάλη αγάπη του όμως είναι…οι αποδράσεις. Δεν είναι ο τυπικός ταξιδευτής. Δεν θα τον συναντήσεις στον Πύργο του Άιφελ ή σε αυτόν της Πίζας αλλά σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της γης. Μέχρι το τέλος του κόσμου. Κυριολεκτικά!
Ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος μέσα από τον φωτογραφικό του φακό μας ταξιδεύει στη Σιβηρία. Στο YAMAL, που στη γλώσσα των Nenets των Εσκιμώων της Βόρειας Σιβηρίας σημαίνει, το τέλος του κόσμου! Σε αυτό το μέρος ταξίδεψε και μοιράζεται την εμπειρία του μαζί μας…
Αεροπορικώς Αθήνα – Μόσχα από εκεί με το τραίνο ,το μυθικό polar express η αλλιώς βόρειος υπερσιβηρικός και φύγαμε… Εσκιμώοι, τάρανδροι, τούνδρα, σκηνές και έλκηθρα, στους -70 βαθμούς!