Για την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ζητήθηκε από συγγενή ασθενούς με Covid που νοσηλεύοταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, να δώσει 3.500 ευρώ προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική, μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, Οδυσσέας Κάτσακας.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Κάτσακας «την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κατά τις 11 τηλεφώνησε ο συγγενής που τυγχάνει να είναι αστυνομικός στη Ρόδο καθώς ο πεθερός ήταν σε μας βαριά, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Μας πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε εάν πραγματικά ισχύει ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να πληρώσει καθώς μια κυρία τον πήρε τηλέφωνο λέγοντας είμαι “επιτακτικός” υγειονομικός. Ακόμα όπως ανέφερε ο αστυνομικός η γυναίκα που ζήτησε τα χρήματα είπε στη σύζυγο του αστυνομικού ότι ο πατέρα σας είναι βαριά, ότι πρέπει να τον βάλω στη ΜΕΘ και να του κάνω τραχειοστομία, αλλιώς θα πεθάνει. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις, έχω μεγάλη δύναμη αν μου δώσετε 3.500 θα τα καταφέρω αλλιώς ο πατέρα σας θα πεθάνει».
Ο διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι η γυναίκα που ζήτησε τα χρήματα δεν ήταν άτομο του νοσοκομείου, υγειονομικός ή νοσηλευτής κι έκανε γνωστό ότι αμέσως κατήγγειλαν το γεγονός εγγράφως στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
«Η ΜΕΘ ήταν γεμάτη είχαμε επτά κρεβάτια και αυτός ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ σε ειδικό χώρο και είχε δηλωθεί και περίμενε τη σειρά του για να μπει σε κρεβάτι ΜΕΘ που θα άδειαζε, πράγμα που έγινε σύντομα καθώς άδειασε κρεβάτι και μπήκε» σημείωσε.
Ο κ. Κάτσακας κατέληξε συμβουλεύοντας τους συγγενείς των ασθενών να προσέχουν και να ενημερώνονται πάντα από το νοσοκομείο και να μην πιστεύουν κανένα ότι μπορεί να πληρώσουν και να τους δοθεί θεραπεία καθώς υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο και διαδικασία για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.