Απατεώνας «λογιστής» απέσπασε από μια γυναίκα χρήματα και κοσμήματα αξίας πάνω από 800.000 ευρώ – Βίντεο από τη δράση του

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Βίντεο ντοκουμέντα με τις κινήσεις του 30χρονου που κατάφερε να αποσπάσει από μία γυναίκα χρήματα και κοσμήματα αξίας 800.000 ευρώ φέρνει στο φως το protothema.gr.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Στα βίντεο αποτυπώνεται ο δράστης τη στιγμή που έχει φθάσει με μία μηχανή έξω από το σπίτι του θύματος και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της 9ης Ιουλίου όταν ο 30χρονος με τη συνδρομή ενός 41χρονου συνεργού του, τηλεφώνησε στη γυναίκα και προσποιούμενος τον λογιστή προφασίστηκε λάθη στην υποβολή της φορολογικής της δήλωσης και απαίτησε να του καταβάλει χρηματικό ποσό προκειμένου να διευθετήσει το «υποτιθέμενο» λάθος.

Η γυναίκα κατευθύνθηκε προς την οικία της, ενώ σε όλη τη διαδρομή ο κατηγορούμενος δεν τερμάτισε την τηλεφωνική κλήση, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να γίνει αντιληπτή η απάτη.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Εκεί παρέδωσε στον 30χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί στην οικία με μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Το επόμενο πρωί, η γυναίκα έλαβε νέα κλήση από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό, όπου ο κατηγορούμενος ζητούσε επιπλέον χρηματικό ποσό για την πλήρη διευθέτηση του «υποτιθέμενου» λάθους. Η παθούσα μετέβη διαδοχικά σε δύο τραπεζικά καταστήματα όπου παρέδωσε στον 30χρονο επιπλέον 45.700 ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας 800.000 ευρώ.

Στη συνέχεια η γυναίκα μετέβη στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φιλοθέης – Ψυχικού όπου κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ άμεσα αστυνομικοί στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, ταυτοποίησαν τον 30χρονο ως δράστη της απάτης και τον εντόπισαν βραδινές ώρες της 16-7-2025 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και τον συνέλαβαν.

Επιπρόσθετα προέκυψε ότι η μοτοσυκλέτα με την οποία είχε μεταβεί ο 30χρονος στην οικία της γυναίκας προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό, ανήκει σε έναν άνδρα ο οποίος το χρονικό διάστημα διάπραξης της απάτης, την είχε παραδώσει σε συνεργείο οχημάτων για επισκευή.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Σχόλιο
  • Τελικά όλοι οι χαζοί λεφτά έχουν Μα πραγματικά πως γίνεται να πιστεύεις κάποιον τόσο απλά και του δίνεις τέτοια χρηματικά ποσά δεν μπορώ να καταλάβω‍♀️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *