Από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη που αφορά το αρτοποιείο του πρώτη διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέα, το 2012 απαλλάχθηκε ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ, Ευ. Μαρινάκης όπως επίσης και για την υπόθεση «επηρεασμού» των δικαιοδοτικών οργάνων για την περίπτωση του Εθνικού Γαζώρου και του Τυρνάβου.
Επομένως οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι τέσσερις και όχι πέντε σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση του Σταμάτη Δασκαλόπουλου.
“Γ. να μην γίνει κατηγορία κατά του Ευάγγελου Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, πράξη που φέρεται ότι τέλεσε στον Πειραιά ολίγον χρόνο πριν από την 23/2/2012” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση.
Οι άλλες τέσσερις κατηγορίες που βαρύνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι: 1. ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, 2. απάτη κατ’ εξακολούθηση, 3. εκβίαση κατ΄εξακολούθηση, 4. δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες και τελικά με τον τρόπο αυτό αλλοίωση της έκβασης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων ορισμένοι από τους οποίους περιέχοντο και σε στοιχηματικές διοργανώσεις». Όλες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου που υπέβαλε την πρόταση για την συγκριμένη υπόθεση, έχουν κατατεθεί συνολικά επτά αιτήσεις εξαιρέσεως από εμπλεκόμενους εκ των οποίων η τελευταία κατατέθηκε σήμερα.
Η υποβαλή της πρόταςής τους όπως έγινε γνωστό έγινε νωρίς σήμερα το πρώί και όταν χθες είχε εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών που απέρριψε προηγούμενη αιτηση για εξαίρεση του εν λόγω εισαγγελέα.
Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της πολυςέλιδης πρότασης Δασκαλόπουλου για τα στημένα που αριθμεί 400 σελίδες, ο εισαγγελέας συγεκριμένα προτείνει
Επίσης ο Εισαγγελέας Εφετών, Στ. Δασκαλόπουλος, προτείνει παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορουμένοι μέλη της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα ( εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση αποτελέσματος).

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.