Αντίστροφη μέτρηση για το Καρναβάλι Αμφίκλειας 2026 – Κοντοσούβλι «γίγας» 130 μέτρων και νυχτερινό καρναβάλι στην Ελάτεια (AUD)

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Σε ρυθμούς Αποκριάς κινείται ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, με το μεγάλο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026, από τις 10:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας.

Οι επισκέπτες που θα δώσουν το «παρών» θα απολαύσουν χορό, μουσική και γλέντι μέχρι αργά το βράδυ, με το παραδοσιακό highlight να είναι – όπως κάθε χρόνο – το εντυπωσιακό κοντοσούβλι «γίγας» μήκους 130 μέτρων. Περίπου 800 κιλά πρόβειου και χοιρινού κρέατος θα σιγοψήνονται από το πρωί για όλους.

Η δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, μιλώντας στον LAMIA POLIS 87.7 και τη δημοσιογράφο Άννα Μπαμπέτα, τόνισε πως «όλα είναι έτοιμα», υπογραμμίζοντας ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη και σε περίπτωση βροχής.

Πλούσιο πρόγραμμα σε όλο τον Δήμο

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, με ρίζες στα αρχαία διονυσιακά έθιμα, ξεκινούν από το Σάββατο με αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων, φωτιές και το έθιμο του «Χέι» σε κοινότητες και χωριά του Δήμου.

Την ίδια ημέρα θα αναβιώσουν παλιά έθιμα, όπως οι κουδούνες και ο παραδοσιακός «γάμος», ενώ φέτος ξεχωρίζει και η καινοτομία του νυχτερινού καρναβαλιού στην Ελάτεια, που θα συνοδευτεί από μεγάλο πάρτι στον πεζόδρομο της πόλης.

-Advertisement-

Την Κυριακή, μετά το ψήσιμο του γιγαντιαίου κοντοσουβλιού, θα ακολουθήσει μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το καθιερωμένο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Στην Κάτω Τιθορέα θα προηγηθεί καρναβάλι από τον Σύλλογο Νεολαίας, ενώ η «Προβατίνα στα Καζάνια» με ζωντανή μουσική θα περιμένει τους επισκέπτες για γλέντι μέχρι αργά.

image 116

Κούλουμα σε όλα τα χωριά

Την Καθαρά Δευτέρα τα παραδοσιακά Κούλουμα θα γιορταστούν σε Αμφίκλεια, Μπράλο, Παλαιοχώρι, Τιθορέα, Ελάτεια και Παναγίτσα, με ζωντανή μουσική και αποκριάτικα δρώμενα.

Η κ. Στιβακτή σημείωσε ότι ο Δήμος έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν πολλές και πρωτότυπες επιλογές για όλους, ενώ στην Αμφίκλεια θα λειτουργεί και βεστιάριο, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανειστούν δωρεάν στολές και να συμμετάσχουν στα πεζοπόρα γκρουπ.

«Η καρδιά του ρουμελιώτικου καρναβαλιού χτυπά στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να ζήσουν ένα ξεχωριστό αποκριάτικο τριήμερο.

image 117
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.