Μάλιστα στο συγκεκριμένο ποστάρισμα ανέφερε «η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή μου, από τότε που ήμουν αναγκασμένη να ντύνομαι στα μαύρα και να με ελέγχουν οι άντρες, να είμαι πλέον ελεύθερη γυναίκα».

Στη χώρα καταγωγής της τη Σαουδική Αραβία έγιναν αμέσως επικριτικά σχόλια και αντιδράσεις για την επιλογή της, λέγοντας ότι παρουσίασε τον εαυτό της «γυμνή».

Επίσης όμως δέχθηκε και αρκετά θετικά σχόλια και υποστήριξη από ανθρώπους λέγοντας της ότι

είναι πανέμορφη και εξαιρετικά γενναία.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση μάλιστα κάποιος της έγραψε, «αισθάνομαι λύπη για ανθρώπους σαν κι εσένα, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία ζουν χαρούμενες, ζουν φυσιολογικά, οδηγούν, πηγαίνουν σε μολ και τώρα ταξιδεύουν μόνες τους και επιπλέον ο προφήτης Μωάμεθ ανέφερε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι».

Άλλος επίσης είπε, «τσέκαρα τα προηγούμενα ποσταρίσματα και κατάλαβα ότι απέκτησε όλη αυτήν τη φήμη επειδή έβγαλε το χιτζάμπ και άρχισε να ντύνεται όπως στη δεύτερη φωτογραφία».

Ποια είναι η Ραχάφ Μοχάμεντ αλ-Κουνούν

Η Ραχάφ είχε ξεφύγει από την οικογενείας της τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε επισκεφθεί με την οικογένεια της το Κουβέιτ και στη συνέχεια πέταξε για τη Μπανγκόκ όπου της απέτραπη η είσοδος στη χώρα και κατασχέθηκε το διαβατήριο της.

Στη συνέχεια η υπόθεση πήρε έκταση μέσω των social media, όπου δημιουργήθηκε και το hastag #SaveRahaf, με την ίδια να ποστάρει βίντεο στο οποίο είχε βάλει ένα τραπέζι πίσω από την πόρτα του δωματίου στο οποίο διέμενε, στην προσπάθεια της να ξεκινήσει μία νέα ζωή.

Τα προβλήματα για τη Ραχάφ είχαν ξεκινήσει όταν απαρνήθηκε το Ισλάμ και δήλωσε άθεη, με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται, να δεχθεί φυσική, σωματική και λεκτική κακοποίηση από την οικογένεια της, ενώ βρισκόταν κλειδωμένη στο σπίτι της για μήνες.

Ακόμα υποστηρίζει, «απειλούσαν να με σκοτώσουν και να σταματήσουν την εκπαίδευση μου. Δεν θα με άφηναν να οδηγώ και να ταξιδεύω. Είμαι καταπιεσμένη. Αγαπώ τη ζωή και είμαι πολύ φιλόδοξη, αλλά η οικογένεια μου δεν μου επιτρέπει να ζήσω».

Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της και της «εκστρατείας» της, δέχθηκε προστασία από τον ΟΗΕ και επίλεξε να ταξιδέψει στον Καναδά, όπου και της δόθηκε άσυλο.

Η Ραχάφ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της γράφοντας, «θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με υποστήριξαν και έσωσαν τη ζωή μου. Πραγματικά, δεν είχα φανταστεί ποτέ τόση αγάπη και στήριξη. Είστε η σπίθα που με παρακίνησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος». Πλέον εξακολουθεί να μάχεται για τα διακαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: metro.co.uk