Ανθρωπότητα, η επόμενη μέρα: Πώς θα κάνουμε σεξ στο διάστημα;

lamianow
By lamianow Add a Comment
4 Min Read

Αποτελεί, πλέον, κοινή πεποίθηση ότι το μέλλον της ανθρωπότητας σε βάθος -πολύ- χρόνου βρίσκεται στο Διάστημα. Σε έναν κόσμο δίχως όρια, που θα φιλοξενήσει το ανθρώπινο είδος μετά την καταστροφή, ή τη μετατροπή του σε έναν αφιλόξενο «σπιτονοικοκύρη» πλανήτη.

Μέσα στο όλο κλίμα, λοιπόν, έχει ξεκινήσει μία ευρύτερη συζήτηση για την επόμενη μέρα. Τι θα γίνει; Πώς θα διαβιώσει ο άνθρωπος; Πώς θα καταφέρει να συνεχίσει την πορεία του το ανθρώπινο είδος; Θα τα καταφέρει; Για να τα καταφέρει, απαντούν οι επιστήμονες, το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλιστεί, θα είναι η αναπαραγωγή του. Και όχι μόνο με εργαστηριακά μέσα. Ή τελικά μόνο με αυτά; Γιατί; Διότι οι μελέτες για το… σεξ στο διάστημα, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι για τη διατήρηση της σεξουαλικής επαφής τόσο σε επίπεδο απόλαυσης, όσο και σε επίπεδο αναπαραγωγής.

-Advertisement-

Πολλοί θα σκεφτούν ότι είναι κάπως πρόωρα όλα αυτά. Λάθος, είναι η απάντηση. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα ταξίδια στη Σελήνη και στον Άρη θα είναι πραγματικότητα. Οι μεγάλες δυνάμεις και τεράστιες εταιρείες που έχουν επενδύσει αμύθητα ποσά σε διαστημικά σχέδια, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την κατάκτηση του διαστήματος, αρχής γενομένης από τον φυσικό δορυφόρο της Γης και τον πιο κοντινό μας πλανήτη, τον Άρη. Υπάρχουν ήδη μακέτες με πολιτείες που θα κτιστούν, με θόλους που θα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και πολλά ακόμα που ενδεχομένως στα μάτια και τα αυτιά του μέσου ανθρώπου να φαντάζουν ως επιστημονική φαντασία.

Εντούτοις, οι επιστήμονες επιδίδονται σε ένα ράλι ανακαλύψεων, τα μεγάλα τηλεσκόπεια εκτός ατμόσφαιρας χαρτογραφούν τον γαλαξία μας και τον υπόλοιπο κόσμο και τεράστια ποσά δαπανώνται για μελέτες, τεχνολογία, σχέδια και επενδύσεις εκτός πλανήτη. Ως εκ τούτου, ένα βασικό ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής. Πώς θα κάνουμε σεξ στο διάστημα;

Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική στην παρούσα φάση. Γιατί; Διότι στη Γη, ο ανθρώπινος οργανισμός προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία μέσω της ατμόσφαιρας. Υπάρχει επίσης η βαρύτητα. Μία πολύ συγκεκριμένη δύναμη, στην οποία το ανθρώπινο σώμα είναι προσαρμοσμένο.

- Advertisement -

Τι αλλάζει στο διάστημα; Χωρίς το φυσικό φίλτρο της γήινης ατμόσφαιρας, το ανδρικό σπέρμα αλλοιώνεται. Η ακτινοβολία αλλάζει τη χημική του σύσταση και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες, καθώς κανένας άνθρωπος δεν έχει δοκιμάσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Η δε έλλειψη βαρύτητας γνωρίζουμε ότι προκαλεί εξασθένηση των μυών του σώματος και σύμφωνα με τους επιστήμονες, διακόπτει την οωρηξία στις γυναίκες.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το ταξίδι και μόνο στο διάστημα. Λόγου χάρη, για να φτάσουμε στον Άρη απαιτείται ένα ταξίδι 21 μηνών. Τι κάνεις σε αυτό το διάστημα; Για τις ανάγκες της μετοίκισης σε άλλους πλανήτες και ενόψει του πρώτου προγραμματισμένου ταξιδιού στον Άρη, το 2031, ξεκίνησε ένα πρόγραμα προσομοίωσης, στο οποίο θα συμμετέχουν κανονικοί άνθρωποι-εθελοντές.

Όταν ξεπεραστούν όλα τα παραπάνω, καθώς και το θέμα της επιβίωσης στο ξένο πλανητικό περιβάλλον, θα προκύψει ένα άλλο ζήτημα. Τα μικρόβια. Πώς θα αναπτυχθούν σε ένα διαφορετικό από της Γης περιβάλλον και τι συνέπειες θα επιφέρουν στον άνθρωπο και τη σεξουαλική-αναπαραγωγική του δραστηριότητα;

Ο κόσμος αλλάζει. Ανοίγει πόρτες σε νέα μονοπάτια. Πολύ πιο μακρινά απ’ ότι είχαμε μάθει μέχρι σήμερα. Και αν για ορισμένους φαντάζει ως απίθανη προοπτική το μέλλον στο διάστημα, θα πρέπει να ανατρέξουν στο -σχετικά- πρόσφατο παρελθόν, όταν η Γη ήταν επίπεδη, η θάλασσα «χυνόταν» στον ορίζοντα και στον χάρτη του κόσμου δεν συμπεριλαμβάνονταν η Αμερική, η Αυστραλία, η Ανταρκτική και η Άπω Ανατολή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *