Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ethniki odos 1 | Lamianow.gr
    Μέγαρα: Καραμπόλα έξι οχημάτων στην εθνική οδό
    exafanisi 1 1 1 | Lamianow.gr
    Θρίλερ στις Σέρρες: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου πυροσβέστη
    kairos 4 | Lamianow.gr
    Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς: Ανανεωμένη πρόγνωση για το ψυχρό σκηνικό – Τι δείχνουν τα μοντέλα
    kyr xania | Lamianow.gr
    Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η φωτογραφία με εργαζόμενο στην καθαριότητα
    lefta 2 | Lamianow.gr
    Ποιοι πληρώνονται μέχρι 2 Ιανουαρίου – Αναλυτικά οι καταβολές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    a4bc5119 76e7 4109 9b4e b9f9b7d12ab4 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον ταχύτατο Ουαταρά για αριστερό μπακ
    metadoseis 1 | Lamianow.gr
    Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε σήμερα Premier League, Ακτή Ελεφαντοστού-Καμερούν και το «ελληνικό ντέρμπι» της Πορτογαλίας
    f53f8471 mikezambidis | Lamianow.gr
    Μιχάλης Ζαμπίδης: Έριξε… βόμβα ο Iron Mike! Επιστρέφει στα ρινγκ 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του
    b55ebf23 christoforakis | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός: «Έχουν διαλυθεί τα πάντα στο ΣΕΦ – Πηγαίνουμε γύρω γύρω για προπονήσεις»
    202512261516263009 | Lamianow.gr
    Aναβλήθηκε για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ο αγώνας Μαρούσι – Παναθηναϊκός
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανοίγει ο δρόμος για 6 επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ / Tι γίνεται στην Στερεά

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για 6 επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ / Tι γίνεται στην Στερεά

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Δεκ 16, 2019 @ 16:53
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Πρόκειται για έξι επενδυτικά έργα που εγκρίθηκαν, προέρχονται κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Τα επενδυτικά έργα

– Ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα, της εταιρείας «Νοβάλ Πρόπερτυ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» (oμίλου Βιοχάλκο), συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

– «COSTA NOPIA» της εταιρείας «Cretan Sun and Sea Developments ΑΕ, μέλος του oμίλου Εταιρειών Λεπτός, συνολικού προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ. Η επένδυση της Costa Noria περιλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1130 στρ., στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάμου που βρίσκεται στο νομό Χανίων. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο golf.

-Advertisement-
KATSIAVOS

– «Cape Tholos» της Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.», του ομίλου Μεταξά, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο σε συνολική έκταση 1.400 στρ. στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικού καταφυγίου.

– Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 177MW των εταιρειών East PV Α.Ε. και Notias S.A. εταιρίες του Γαλλικού oμίλου Total Eren S.A.. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 172 εκ ευρώ. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη συνολικά 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 177 MW στους Νομούς Σερρών και Βοιωτίας.

– Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 284 MW της εταιρείας «Consortium Solar Power Systems S.A.», συνολικού κόστους 214 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών με συνολική δυναμικότητα ηλεκτρικής ισχύος 284 MW σε 12 περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

– Επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής της εταιρείας Panita Ltd, συνολικού ύψους 93,5 εκατ. ευρώ. Η επένδυση περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο, που θα εγκατασταθεί στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

“Όταν λέμε επενδύσεις, το εννοούμε”

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης Διυπουργικής Επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Εγκρίναμε επενδυτικά σχέδια στρατηγικών επενδύσεων στους τομείς των ΑΠΕ και του τουρισμού άνω των 1 δισ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Χατζηδάκης ανέφερε «όταν λέμε επενδύσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το εννοούμε. Απόδειξη είναι οι σημερινές αποφάσεις». Ειδικότερα αναφερόμενος στις στρατηγικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «έως το 2030 θέλουμε το 35% της κάλυψης της χώρας να γίνεται μέσω ΑΠΕ». «Υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο ίδιος.

Με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη να σημειώνει ότι «οι τουριστικές επενδύσεις έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας». Τόνισε δε ότι θα δημιουργηθούν κοντά στις 2.000 θέσεις εργασίας, κάτι που σημαίνει, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, «ότι οι επενδύσεις που έρχονται με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο».

Ο κ. Κ. Φραγκογιάννης στη δήλωσή του έκανε λόγο για «νέες στρατηγικές επενδύσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece σε απόλυτο συντονισμό με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Τουρισμού».

Εξάλλου, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο τελικός πίνακας των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο για το 2019. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, πρόκειται για 119 επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ. «Σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίνει επενδύσεις συνολικού ύψους κοντά στα 2 δισ. ευρώ, για την ακρίβεια 1,95 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

newsit

MAGAZINO

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article 22265216 7794351 image m 3 1576410369150 scaled | Lamianow.gr Βρετανία: 71χρονος ακύρωσε τον ένατο γάμο του επειδή «δεν του φάνηκε σωστό» να ξαναπαντρευτεί
Next Article liagkas oyggarezos scaled | Lamianow.gr Θύμα τροχαίου ο Δημήτρης Ουγγαρέζος – Παρών κατά τύχη ο Γιώργος Λιάγκας (vid)LIFESTYLE
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
8°C
Lamia
clear sky
8° _ 8°
83%
1 km/h
Κυ
8 °C
Δε
14 °C
Τρ
16 °C
Τε
10 °C
Πε
7 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

4965921 scaled 1 | Lamianow.gr
FeaturedΒΟΙΩΤΙΑ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στα μπλόκα των αγροτών – Ουρές χιλιομέτρων στη Εθνική Οδό

kastro | Lamianow.gr
ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο Κάστρο Βοιωτίας από τα μπλόκα: Πού συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Screenshot 20251228 115821 Chrome | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρδούσια Όρη: Η χιονοστιβάδα και η μοιραία απόφαση που τους στοίχισε τη ζωή / Φίλος νεκρού ορειβάτη: «Να σταματήσουν τα αρνητικά σχόλια – Να σεβαστείτε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν» – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης