Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
    dentro th | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: «Γκρεμίστηκε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων από την κακοκαιρία Byron
    valirakis | Lamianow.gr
    «Πού πας ρε κωλόγερε; Τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι»: Κατάθεση-φωτιά αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για τον θάνατο Βαλυράκη στοιχειοθετεί δολοφονία
    panepi | Lamianow.gr
    Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens – Κόπηκαν οι σχολές δύο μη κρατικών πανεπιστημίων
    polakis | Lamianow.gr
    Πολάκης για Τσίπρα: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω… υψοφοβία με τα θεωρεία, εγώ δεν κάνω παρακάλια
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΚΟΣΜΟΣ - Άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία υπαλλήλων της Google κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

ΚΟΣΜΟΣ

Άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία υπαλλήλων της Google κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Νοέ 1, 2018 @ 16:41
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Οι υπάλληλοι της Google στα γραφεία της εταιρείας σε όλον τον κόσμο προχωρούν σήμερα σε μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Οι υπάλληλοι της εταιρείας πρόκειται να ζητήσουν να γίνουν πολλές βασικές αλλαγές στον τρόπο που η Google διαχειρίζεται τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών υπαλλήλων της, περιλαμβανομένης και της έκκλησης για τον τερματισμό της αναγκαστικής διαιτησίας, κάτι που πρόκειται να καταστήσει ευκολότερη την προσφυγή των θυμάτων στη δικαιοσύνη.

First #GoogleWalkout photo coming straight from our office in Singapore where it’s 11/1 just after 12p! pic.twitter.com/Ctv3xLE0aH

— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018

-Advertisement-
KATSIAVOS

Ο γενικός διευθυντής της Google Σουντάρ Πιτσάι έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι θα στηρίξει το αίτημά τους να αναλάβουν νομική δράση.

“Αντιλαμβάνομαι την οργή και την απογοήτευση την οποία αισθάνεσθε πολλοί από εσάς”, ανέφερε σε email που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους.

“Κι εγώ την αισθάνομαι και είμαι απολύτως δεσμευμένος στο να υπάρξει πρόοδος σε ένα ζήτημα που έχει παραμείνει για πολύ μεγάλο διάστημα στην κοινωνία μας…και ναι, και εδώ στην Google”.

Η στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της εταιρείας σήμερα θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις 11:00 τοπική ώρα αρχής γενομένης από το γραφείο της Google στη Σιγκαπούρη.

Google Haifa, a <100 person office, showing up for #GoogleWalkout! pic.twitter.com/o22cdhnmtS

— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018

Η οργή στην εταιρεία γιγαντώθηκε την τελευταία εβδομάδα όταν έγινε γνωστό ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος έλαβε αποζημίωση 90 εκατ δολαρίων φεύγοντας από την εταιρεία παρότι υπήρχε, σύμφωνα με την κρίση της Google, μια “αξιόπιστη” κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε διατυπωθεί εις βάρος του. Ο Άντι Ρούμπιν, γνωστός και ως “ο δημιουργός” του Android, αρνείται τις κατηγορίες.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 48 εργαζομένων της μέσα σε διάστημα δύο ετών με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε ο επικεφαλής της εταιρείας στους υπαλλήλους της, εκ των 48 απολυθέντων οι 13 ήταν υψηλόβαθμοι. Ο Σουντάρ Πιτσάι, πάντως, δεν έδωσε τα ονόματα στη δημοσιότητα και διαβεβαίωσε ότι κανείς από αυτούς δεν έλαβε αποζημίωση.

Google Tokyo at the start of their #GoogleWalkout! pic.twitter.com/im26mj2hX6

— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018

Με ρεπορτάζ της η εφημερίδα New York Times υποστήριξε ότι η Google αποσιώπησε πολλές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στις οποίες εμπλέκονταν υψηλόβαθμα στελέχη της.

Tην Τρίτη ένα άλλο στέλεχος της εταιρείας, αυτή τη φορά από το ερευνητικό εργαστήριο της εταρείας X research lab, επίσης παραιτήθηκε. Ο Ρίτσαρντ Ντε Βολ φέρεται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια γυναίκα, που είχε πρόσφατα περάσει από συνέντευξη για θέση εργασίας της οποίας θα προΐστατο εκείνος. Ο Ντε Βολ δεν σχολίασε μετά την παραίτησή του, αλλά στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει το συμβάν “λάθος κρίσης”.

Google London, thanks for joining the #GoogleWalkout pic.twitter.com/SRMcq8Y0Lh

— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι συμμετέχουν στη σημερινή στάση εργασίας, θα αφήσουν πάνω στο γραφείο τους ένα σημείωμα προς τους συναδέλφους τους: “Δεν βρίσκομαι στο γραφείο μου γιατί θα απόσχω μαζί με άλλους στην Google και εξωτερικούς συνεργάτες για να διαμαρτυρηθώ για την σεξουαλική παρενόχληση, την ανάρμοστη συμπεριφορά, την έλλειψη διαφάνειας και για μια κουλτούρα στον εργασιακό χώρο που δεν είναι λειτουργική για όλους”.

Τα επίσημα αιτήματά τους που καταθέτουν στην διοίκηση της Google είναι τα εξής:

  • Να μπει τέλος στην αναγκαστική διαιτησία σε περιπτώσεις παρενόχλησης και διάκρισης για τους τωρινούς αλλά και τους μελλοντικούς υπαλλήλους.
  • Να μπει τέλος στην μισθολογική ανισότητα και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους και των δύο φύλων.
  • Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση να δίνονται στη δημοσιότητα.
  • Να υπάρξει μία παγκόσμια, διαφανής και κοινή διαδικασία καταγγελίας σεξουαλικών παρενοχλήσεων με ασφάλεια και ανωνυμία.
  • Αναβάθμιση του Chief Diversity Officer ώστε να λογοδοτεί απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο και να κάνει προτάσεις απευθείας στο Συμβούλιο Διευθυντών.
  • Διορισμός εκπροσώπου των εργαζομένων στο Συμβούλιο.

Η αναγκαστική διαιτησία είναι μια κοινή πρακτική για τους εργαζόμενους της Σίλικον Βάλεϊ και προβλέπει ότι τυχόν διαφωνίες θα αντιμετωπίζονται εσωτερικά και δεν θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι στοχεύει στην προστασία τόσο της εταιρείας όσο και του κατηγορούμενου αλλά και στην φίμωση των θυμάτων που είναι ανίκανα να την αντικρούσουν ή να αναλάβουν περαιτέρω δράση.

Google Zurich, from a different perspective #GoogleWalkout pic.twitter.com/k6lz48Xpce

— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018

Η συντονισμένη δράση αυτής της κλίμακας δεν έχει προηγούμενο για εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ αλλά ακολουθεί μια τάση για έναν αυξανόμενο υπαλληλικό ακτιβισμό.

Πηγές: BBC, AFP, ΑΠΕ

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Επίσκεψη Αναγνωστάκη στον Αρχιεπίσκοπο (εικόνες)
Next Article Προανακριτική για πέντε πρωτοκλασσάτους πολιτικούς δείχνει το πόρισμα για την υγεία
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
93%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
14 °C
Κυ
16 °C
Δε
13 °C
Τρ
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

gallia | Lamianow.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Αρρωστημένη ομολογία: 58χρονος απέκτησε τρία παιδιά με τη κόρη του – Φρίκη για τον 11χρονο γιο του

hhhfffff | Lamianow.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Στέλεχος υπουργείου έριχνε διουρητικό στον καφέ γυναικών για να τις βλέπει να ουρούν, 240 τα θύματα

drone | Lamianow.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία χτύπησε με drone το ρωσικό λιμάνι του Τεμριούκ

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης