Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή στο Καραϊσκάκη, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Βιάνα στο 2΄ άνοιξε το σκορ, στο 42΄ ο Ελιουνούσι «έγραψε» το 2-0 και στο 56΄ ο Φορτούνης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στην 9η νίκη της στο Καραϊσκάκη (9-1- 0), 15η συνολικά στο πρωτάθλημα και να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του δύσκολου 15νθημέρου που ακολουθεί με τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Τετάρτη. Ακολουθεί το εντός έδρας με τη Λάρισα στις 11/02 για τη Super League, στις 16 του μήνα η πρώτη αναμέτρηση των «32» του Europa League με την Οσμανλίσπορ και τέλος το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 19/02.
Η «σεμνή τελετή» στο φαληρικό γήπεδο διήρκησε 42 λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για να πετύχουν δύο γκολ και να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 2ο λεπτό, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο άνοιξε το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα (πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού) μετά τη σέντρα του Σεμπά. Ο Ηρακλής που στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αμύνθηκε σωστά, δεν ήταν απειλητικός προς την εστία του Καπίνο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι χωρίς να κάνουν σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Κατάφεραν, μάλιστα, στο 42΄ να πετύχουν και δεύτερο γκολ με την γυριστή κεφαλιά του Ελιουνούσι, από τη σέντρα του Φιγκέιρας.
Το γκολ αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να παίξουν ακόμη πιο άνετα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56΄ να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ με το 5ο εφετινό γκολ του Κώστα Φορτούνη. Tο ματς άνοιξε για τα καλά στη συνέχεια, με τους Θεσσαλονικείς να απειλούν στο 70΄ με την κοντινή κεφαλιά του Κούρου που έδιωξε με τα πόδια ο Καπίνο.
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Κίτρινες: Φορτούνης, Μάρτινς – Στάμου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς (60΄ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72΄ Μανθάτης),
Φορτούνης (78΄ Μάριν), Σεμπά, Ιντέγε
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Ρούσσος (80΄ Κυνηγόπουλος), Αγγελόπουλος (61΄ Πασάς), Δώνης, Τζανετόπουλος,
Κούρος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε (68΄ Μπαστακός)
πηγη-sportotal.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.