Για συγκάλυψη στην τραγωδία στα Τέμπη κατηγόρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι ο ενορχηστρωτής ήταν ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (13.02.2025) στον Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη ότι το Μαξίμου αποκρύπτει στοιχεία από τη Δικαιοσύνη.
Στη συνέντευξη που έδωσε στον Alpha για τα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:
«Είχαμε έναν πρωθυπουργό που τις πρώτες ημέρες είπε ότι η έκρηξη είναι προϊόν των ελαίων της μηχανής. Αν αποδειχθεί από τα πορίσματα ότι αυτό δεν ισχύει, είναι βαθύτατα εκτεθειμένος, διότι για δύο χρόνια έλεγε αυτό και ήρθε ξαφνικά και ανέτρεψε το αφήγημα της ΝΔ».
Για το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων, σχετικά με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με το Intercity 62 στα Τέμπη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε:
«Τα βίντεο, είτε πραγματικά, είτε μη, δεν αποκαλύπτουν ποιος είναι ο λόγος της έκρηξης και της ανάφλεξης. Ακούσαμε ανθρώπους να βασανίζονται μετά τη σύγκρουση ενώ ζούσαν, είδαμε μια έκρηξη. Το πόρισμα δεν αποκαλύπτει τους λόγους που συνέβησαν όλα αυτά. Αν από την αρχή είχε συμβεί ότι σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, είχε προστατευθεί ο χώρος, είχαν πάει εμπειρογνώμονες και είχε γίνει δειγματοληψία, θα ξέραμε πολύ καλά τι προκάλεσε την έκρηξη και για αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση».
Ερωτηθείς τι συγκαλύπτει η κυβέρνηση σχετικά με την τραγωδία, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε:
«Συγκάλυψη είναι να παραπλανείς στρατηγικά την κοινή γνώμη με fake news γιατί έρχονταν εκλογές. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία έστειλαν χαλκευμένες συνομιλίες του σταθμάρχη σε φιλικά ΜΜΕ (…) Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν απόλυτος ότι η ανάφλεξη προκλήθηκε από τα έλαια των μηχανών».
Κάνοντας αναφορά στο μπάζωμα και τη συμμετοχή του Χρήστου Τριαντόπουλου στην επίμαχη σύσκεψη, είπε ότι έγινε απόκρυψη στοιχείων από τη Δικαιοσύνη:
«Δεν πήγε εκεί μόνος του. Αν δεν είχε γίνει μπάζωμα, η δικαιοσύνη θα είχε περισσότερα στοιχεία γιατί έγινε η έκρηξη», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έγινε ασπίδα» στα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να μην οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ αναφέρθηκε και στην προανακριτική επιτροπή.
«Όλα αυτά τα κάνουν μόνοι τους οι βουλευτές της ΝΔ; Ή έχουμε ένα επικίνδυνα ανίκανο σύστημα εξουσίας, ή ένα επικίνδυνα ικανό για όλα σύστημα εξουσίας. Επιλέγω το δεύτερο. Είναι ικανοί για όλα μπροστά στον φόβο να χάσουν την εξουσία τους», τόνισε.
newsit.gr
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Κύριε Ανδρουλάκη με αυτά που λέτε αν δεν είναι τοξικότητα τότε πια είναι;
Βλέπει το μονοψήφιο ποσοστό και έχει χάσει τα μυαλά του!!!!
Η ΝΤΡΟΠΗ του κοινοβουλίου!!!!
Έμαθες Νικόλα τελικα γιατί σε παρακολουθούσε η ΕΥΠ!!!!
Thanasis Pagouras γιατί τον συμφέρει να μας το πει?
Αντε ρε βλακα.
Με της μαλακιες που λες θα μείνετε στο 11% για πολλα χρονια ακόμη…
Νικολάκη να λες και ευχαριστώ για το 16%.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΠΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΝΒΑΝΕΤΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ .ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟΥ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ?????
Το είπες το ποίημα σου πάλι….
Δυστυχώς για σένα δεν πείθεις ούτε αυτούς που σε ψήφισαν ξανά για αρχηγό….
Μηδέν Νικόλα…
Άντε γεια μας πιες μια ρακή ακόμα.