Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες “έσβησε” η 4χρονη Μελίνα τον Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, μετά από επέμβαση για κρεατάκια.
Η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης της αναισθησιολόγου καθώς όπως αναφέρθηκε, στις 28 Ιανουαρίου σήκωσε μεγάλο βάρος με συνέπεια να υποστεί οξεία οσφυαλγία και τώρα νοσηλεύεται στο ίδιο Νοσοκομείο.
“Σεβαστό το αίτημα για αναβολή” σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης ενώ από την πλευρά του ο πατέρας της Μελίνας σχολίασε πως “κι εγώ έχω οσφυαλγία αλλά έχω και εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Είναι μία ακόμη ταλαιπωρία για την οικογένειά μου”.
Από την πλευρά της η Ελπίδα Σπανουδάκη, ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Παρασκάκη τόνισε: “Περιμένουμε τη δίκη για να αναδείξουμε τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση και εφόσον υπάρχει ανάγκη, θα ζητήσουμε να αποσταλούν ξανά στην Κρήτη, από την Αθήνα όπου βρίσκονται, τα “πλακάκια” με τις ιστολογικές εξετάσεις”.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.
Συγκλονίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας λίγο πριν τη δίκη
Η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη “έσβησε” στις 29 Δεκεμβρίου 2015, μετά από επέμβαση για “κρεατάκια” στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Στην αναισθησιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.
Της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.
Στην αναισθησιολόγο αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Κατά την εισαγγελική Αρχή, η αναισθησιολόγος όφειλε να επιλέξει τη χορήγηση της αδρεναλίνης σε τιτλοποιημένες ενδοφλέβιες δόσεις όπως συστήνεται.
Ταυτόχρονα, αναφέρεται, έπρεπε να προβεί στην άμεση χορήγηση βρογχοδιασταλτικών φαρμακευτικών ουσιών, στα πρώτα λεπτά διάγνωσης των συμπτωμάτων του βρογχόσπασμου που εκδηλώθηκε στο παιδί μετά τη χορήγηση συγκεκριμένου σκευάσματος (κατονομάζεται) το οποίο κλινικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να εμφανίσει διφασική αλλεργική αναφυλαξία και να οδηγήσει αυτοδύναμα σε δύσπνοια και αιμοδυναμική αστάθεια.
Μιλώντας στον ALPHA, ο πατέρας της αδικοχαμένης 4χρονης, είπε μεταξύ άλλων “η Μελίνα δεν γυρίζει πίσω. Αλλά δεν μπορεί να αφήσει κάποιος αυτό το πράγμα ατιμώρητο”.
πληροφορίες από: ekriti.gr