Αν έχεις αυτά τα αθώα συμπτώματα τότε είσαι εξαρτημένος απ’ τη ζάχαρη

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Εσείς ξέρετε αν είστε εθισμένοι από το δεύτερο χειρότερο είδος… λευκής «σκόνης» του πλανήτη; Υπάρχουν κάποια σημάδια ικανά να «προδώσουν» μια τέτοια σχέση.

-Advertisement-

1. Γήρανση του δέρματος και ακμή

Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί μακροχρόνια βλάβη στις πρωτεΐνες του δέρματος, το κολλαγόνο και την ελαστίνη, οδηγώντας σε πρόωρες ρυτίδες και γήρανση!

2. Εξασθένιση της γεύσης

- Advertisement -

Υπάρχουν περίπου 10.000 γευστικοί κάλυκες στην πάνω επιφάνεια της γλώσσας. Όταν αυτοί προσαρμοστούν και συνηθίσουν σε υψηλά επίπεδα σακχάρου, η αίσθηση τους εξασθενίζεται με την πάροδο του χρόνου.

3. Εξασθένιση ανοσοποιητικού συστήματος

Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης αποδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που προσβάλλουν τα βακτήρια, σύμφωνα με μελέτη του web-κολοσσού για την υγεία και την ποιότητα ζωής «WedMD».

4. Αϋπνία

Τα προβλήματα ύπνου είναι μια άλλη ένδειξη ότι είναι καιρός να μειώσουμε την πρόσληψη ζάχαρης.

-Advertisement-
=Advertisement=

5. Χαμηλή σeξουαλική δραστηριότητα

Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος βοηθούν να κλείσει ένα γονίδιο υπεύθυνο για την παραγωγή ορμονών του φύλου, προκαλώντας πτώση της λίμπιντο.

6. Έλλειψη ενέργειας

Μετά την κατανάλωση ζάχαρης, το πάγκρεας απελευθερώνει ινσουλίνη για να βοηθήσει στη μεταφορά της γλυκόζης στα κύτταρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βιώσουμε μια βιασύνη για την κατανάλωση ενέργειας.

Μόλις εξαντληθεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας βουτιάς στην ενέργεια, καθώς το σώμα απαιτεί περισσότερη ζάχαρη για να ξεκινήσει τον κύκλο ξανά.

7. Φαινομενικά αδικαιολόγητα φουσκώματα

Ένας κοινός τύπος ζάχαρης είναι η φρουκτόζη, η οποία απαντάται στα μήλα και τα ροδάκινα, καθώς και γλυκαντικά όπως σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ουσία είναι υπεύθυνη για τον πονόκοιλο και το φούσκωμα, επειδή η φρουκτόζη δεν απορροφάται εύκολα από το σώμα.

πηγη-belikeyou.gr/

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *