Δέκα αιτήσεις το δευτερόλεπτο δέχεται η πλατφόρμα για το Market Pass, κάτι που ακούγεται απόλυτα λογικό, καθώς όσοι σπεύσουν να υποβάλουν την αίτησή τους τώρα θα περάσουν και άμεσα από το… ταμείο! Ο αριθμός όσων έκαναν αίτηση ξεπερνά τις 250.000 πριν καν «ανοίξει» η διαδικασία για όλους τους ΑΦΜ. Αυτό γίνεται από σήμερα Τετάρτη με την προθεσμία να λήγει στις 15 Μαρτίου.
Σε κάθε περίπτωση όσοι προλάβουν να αιτηθούν το market pass ως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα πληρωθούν και σχεδόν άμεσα αφού τα ποσά που τους αναλογούν θα καταβληθούν στις 3 Μαρτίου.
Σε πόσες δόσεις θα δοθεί το Market Pass
Όποιος επιλέξει να βάλει τα χρήματά του σε άυλη κάρτα ή αλλιώς στο ψηφιακό «πορτοφόλι» θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει.
Εκείνοι όμως που θα διαλέξουν την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους θα λάβουν αφενός το ποσό μειωμένο κατά 20% και αφετέρου σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου.
Επίσης, αν και το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του market pass έως τέλος Αυγούστου.
Πώς θα υποβάλετε αίτηση για το Market Pass;
Για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, πρέπει να υποβάλει μέχρι τις 15/3/2023 αίτηση στην εφαρμογή εισερχόμενος με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στο https://vouchers.gov.gr/marketpass
Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτούμενος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, όπως τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.
Σε αυτό το στάδιο επιλέγει και τον τρόπο πίστωσης (έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.
Στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ότι σε περίπτωση επιλογής έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο ίδιος ο δικαιούχος ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού πρέπει να διαθέτει κινητό τηλέφωνο ικανό να πραγματοποιεί ανέπαφες συναλλαγές (μέσω πρωτοκόλλου NFC). Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Το δεύτερο βήμα είναι η επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας.
Για την επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου, έρχεται κωδικός με SMS, ενώ για το email στέλνεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενεργό link επιβεβαίωσης.
Το τελευταίο βήμα είναι η οριστική υποβολή της αίτησης, αφού ελεγχθεί ο ορθός τρόπος πίστωσης και τα υπόλοιπα στοιχεία.
Μάλιστα σε αυτό το βήμα, σας παρουσιάζεται και το συνολικό πόσο της επιδότησης που σας αναλογεί, αλλά και οι δώσεις ανά μήνα.
Φυσικά, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Market Pass μέσω ΚΕΠ.
enoikonomia.gr