Αμερικανός πρώην υφυπουργός: «Ο Ερντογάν αξίζει Νόμπελ Ειρήνης»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
Turkish President Tayyip Erdogan attends the 76th Session of the General Assembly at UN Headquarters in New York on September 21, 2021. Timothy A. Clary/Pool via REUTERS

Την πρόταση του Ντοβ Ζακχέιμ αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τοποθετώντας μάλιστα το θέμα και σε θέση προβολής στις ιστοσελίδες τους
Μπορεί κάποιοι αμερικανοί αξιωματούχοι να αγαπούν τόσο πολύ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις πολιτικές του, που του αφιερώνουν ύμνους στον αμερικανικό τύπο, ωστόσο η πρόταση που ακολουθεί ξεπερνά -ίσως- ακόμη και τις προσδοκίες του τούρκου προέδρου.

-Advertisement-

Πρώτη φορά πρώην Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας έγραψε ότι ο Ερντογάν αξίζει το… Νόμπελ Ειρήνης. Το έπραξε ο Ντοβ Ζακχέιμ που υπηρέτησε στο υπουργείο Αμυνας κυρίως επί προεδρίας Ρίγκαν τη δεκαετία του 80. Και το χειρότερο όλων είναι ότι το εννοεί.
«Ο Ερντογάν αξίζει να είναι τουλάχιστον υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης διότι η συμφωνία που υπεγράφη με τη δική του παρέμβαση για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία είναι πραγματικά σωτήρια για τον πλανήτη» γράφει χαρακτηριστικά στον ιστότοπο του Hill.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία είναι προσωπικός του θρίαμβος αφού μπόρεσε να μεσολαβήσει μεταξύ δύο εμπόλεμων μερών με την βοήθεια του ΟΗΕ» προσθέτει.

=Advertisement=

Ευτυχώς, πάντως, ο Αμερικανός συμπεραίνει ότι «το βραβείο είναι πολύ δύσκολο να του δοθεί λόγω των αυταρχικών πολιτικών του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

-Advertisement-

Θριαμβολογούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Την πρόταση του Ντοβ Ζακχέιμ αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τοποθετώντας μάλιστα το θέμα και σε θέση προβολής στις ιστοσελίδες τους.

Ενδεικτικά, η Daily Sabah αναδημοσιεύει όλη τη συνέντευξη του αμερικανού αξιωματούχου με τον τίτλο «Ο Ερντογάν αξίζει υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης».
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

In.gr
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *