Αλβανικό άρθρο: Ο Μητσοτάκης επισημοποιεί την «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read

Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημοποιεί τη Χειμάρρα ως ελληνικό δήμο και τη συνδέει με το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο της «Ενωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν επιλέχθηκε από την Αθήνα τυχαία η 28η Νοεμβρίου, που η Αλβανία γιόρτασε τα 110 χρόνια της ανεξαρτησίας της, για ν’ ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αλβανία (φωτογραφία του Γιώργου Κονταρίνη, επάνω, από παλαιότερη συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα).

-Advertisement-

«Να ξαναχτίσει την ελληνική «Βόρειο Ηπειρο»»

Είδαμε, γράφει ο γνωστός αλβανός πρώην διπλωμάτης και αναλυτής Σαμπάν Μουράτι, πως ο ελληνικός Τύπος την ημέρα της εθνικής μας γιορτής έγραψε μ’ ενθουσιασμό ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του αλβανικού κράτους, επίσημη περιοδεία σε τρεις αλβανικούς δήμους, οι οποίοι σύμφωνα με την Αθήνα είναι ελληνικοί δήμοι.

Δεν ήρθε ο Βενιζέλος το 1912, αλλά έρχεται ο Μητσοτάκης το 2022 για να ξαναχτίσει την ελληνική «Βόρειο Ηπειρο» στο έδαφος της Αλβανίας, όπως σημειώνεται.

Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημοποιεί τη Χειμάρρα ως ελληνικό δήμο και τη συνδέει με το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο της «Ενωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

- Advertisement -

Σκανδαλώδες σε διπλωματικό και κρατικό επίπεδο είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη περιοδεία στους τρεις «ελληνικούς δήμους» της Αλβανίας χωρίς να έχει και χωρίς να πραγματοποιήσει επίσημη διμερή επίσκεψη στο κράτος της Αλβανίας.

Η ελληνική περιφρόνηση της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας της Αλβανίας φτάνει στο σημείο του παραλογισμού όταν ο έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να επισκεφθεί την Αλβανία, έρχεται και πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία μόνο στους τρεις «ελληνικούς δήμους», όπως αντιλαμβάνεται την ελληνική αξίωση για τη Χειμάρρα, η οποία περιλαμβάνεται στον νέο διπλωματικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης με την επωνυμία «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Καρπώθηκε τη «μαύρη Συμφωνία»

Γνωρίζετε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας δεν θυμάται πότε ήρθε ο τελευταίος έλληνας πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία;

Το 2009, ο Πρωθυπουργός Καραμανλής ήρθε τελευταίος και καρπώθηκε την ελληνική στρατηγική νίκη της μαύρης Συμφωνίας για τη Θάλασσα του 2009.

Ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα συμπληρώνει δέκα χρόνια στην εξουσία και έχει πάει στην Ελλάδα τόσες φορές που δεν μπορούν να μετρηθούν, αλλά κανένας έλληνας πρωθυπουργός ή υπουργός δεν ευδοκίμησε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, παρά τους άθλιους χαρακτηρισμούς της αλβανικής κυβέρνησης «για τις άριστες σχέσεις με την Ελλάδα».

Τώρα, μετά από 13 χρόνια, ο Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ιστορική επιτυχία του ελληνισμού ή ελληνοποίησης της Αλβανίας, διότι η άδεια της περιοδείας του έλληνα πρωθυπουργού στα αλβανικά εδάφη του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων» δόθηκε από την κυβέρνηση της Αλβανίας και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα.

Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά ορισμένα αλβανικά μέσα γράφουν αυτές τις μέρες ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να πραγματοποιήσει αυτή την επίσημη περιοδεία για πρώτη φορά στην ιστορία στους τρεις «ελληνικούς δήμους» στους οποίους τώρα συμπεριλαμβάνεται και η έρημη Χειμάρρα.

Αυτό σας εκπλήσσει λίγο γιατί αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παραδέχεται επίσημα ότι ο δήμος της μητέρας του είναι ελληνικός.

Στη διάθεσή του το κυβερνητικό ελικόπτερο

Η συνεργασία του πρωθυπουργού στο διάγγελμα της ιστορικής επίσκεψης Μητσοτάκη στη Χειμάρρα και σ’ όλη την «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία ήταν τόσο έντονη που, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση των Τιράνων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έθεσε το ελικόπτερο της αλβανικής κυβέρνησης στη διάθεση του έλληνα Πρωθυπουργού για να πραγματοποιήσει την περιοδεία του στον «Σύνδεσμο Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Ο Αυλώνας, το Τεπελένι και όλος ο ένδοξος αλβανικός πατριωτικός λαός, που ακόμα δεν έχουν χορτάσει τη δόξα της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας, και όταν οι ραψωδοί δεν έχουν πάψει ακόμη να τραγουδούν τη δόξα της πατρίδας τους, θέτουν το παραπλανητικό ερώτημα «Τι δουλειά έχει ο Μητσοτάκης στη Χειμάρρα;».

Κανείς δεν νιώθει το δάγκωμα του έλληνα πρωθυπουργού για τον δήμο της Χειμάρρας. Το ελληνικό πρωτόκολλο εσκεμμένα αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης θα κόψει την κορδέλα του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων», ερχόμενος πρώτα στη Χειμάρρα.

Στο έδαφος της Αλβανίας δημιουργείται η «Ένωση Ελληνικών Δήμων» και εγκαινιάζεται επίσημα από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη λεγόμενη «Βόρειο Ηπειρο».

Το δεύτερο βήμα στο ελληνικό στρατηγικό πρόγραμμα είναι το αίτημα της Αθήνας να επιτρέψει η Αλβανία την αυτοδιάθεση της «Ενωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Η εκταφή του «Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας»

Το αίτημα αυτό έγινε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Κατρούγκαλο, τον οποίο η σοσιαλιστική κυβέρνηση του 1998 κάλεσε στα Τίρανα για να συντάξει το Σύνταγμα της Αλβανίας και σήμερα καυχιέται στο επίσημο βιογραφικό του ότι είναι ο πατέρας του Συντάγματος της Αλβανίας.

(Για το επίσημο αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ότι η ελληνική μειονότητα έχει δικαίωμα αυτοδιάθεσης, βλ. βιβλίο «Η θάλασσα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», 2021, σελ. 81).

Το τρίτο βήμα της Ελλάδας αναμένεται να είναι η εκταφή του λεγόμενου «Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας».

Αγαπητοί Αλβανοί, σιωπήστε και σταματήστε να παραπονιέστε για τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που διαμέλισαν την Αλβανία το 1913.

Αυτή είναι η παλιά φλυαρία πριν 110 χρόνια. Η νέα κουβέντα είναι ότι σήμερα η ίδια η κυβέρνηση της Αλβανίας δίνει στην Ελλάδα αποσπασματικά την εθνική χερσαία και θαλάσσια επικράτεια. Εδώ δεν φταίνε πλέον οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκει τώρα τον δρόμο που άνοιξε η ίδια η Αλβανία, για να αρπάξει εκείνο το τμήμα της αλβανικής επικράτειας που δεν μπόρεσε να πάρει το 1913.

Πηγή: gazetadita.al, echedoros-a.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *