Αλλάζουν όψη τα σχολεία της Λαμίας με 100άδες παρεμβάσεις: Αναβάθμιση στο 90% – προχωρά νέο πολυδύναμο Νηπιαγωγείο (Aud)

Κατά την επίσκεψή του στο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Λαμίας, ο κ. Παρχαρίδης ανακοίνωσε την τοποθέτηση ασανσέρ – έργο που χρηματοδοτείται από τη διάθεση του μισθού του Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα παιδείας.
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Παρχαρίδης, μίλησε στον Lamia Polis 87.7 για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε σχολικές μονάδες της πόλης και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Ο αγώνας του Δήμου δεν είναι από τον Αύγουστο, είναι από το μόλις κλείσουμε τα σχολεία. Είναι όλο το καλοκαίρι, γιατί ο Δήμος έχει πάνω από 100 σχολεία», τόνισε.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρεμβάσεις στο 90% των σχολείων

Σύμφωνα με τον κ. Παρχαρίδη, έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις «λίγο ή πολύ, στο 90% των σχολείων», ενώ σε ορισμένα έργα εμπλέκονται και προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν βαψίματα, αντικατάσταση πλακιδίων και μαρμάρων, ανακαίνιση γηπέδων, βελτίωση τουαλετών και επισκευές σε πόρτες και κλειδαριές.
«Θέλουμε την Πέμπτη, όταν χτυπήσει το κουδούνι, τα σχολεία να έχουν διαφορετική όψη από πέρσι», είπε χαρακτηριστικά.

image 18 | Lamianow.gr

Προτεραιότητα στα επικίνδυνα κάγκελα

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα κάγκελα περιμετρικά των σχολείων, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 60-70 χιλιόμετρα. «Αμέσως μετά τον αγιασμό, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με όλα τα κάγκελα. Όπου είναι επικίνδυνα, θα μπουν σε προτεραιότητα», σημείωσε.

Νέο πολυδύναμο νηπιαγωγείο

Ο Αντιδήμαρχος αποκάλυψε σχέδια για τη δημιουργία νέου πολυδύναμου νηπιαγωγείου κοντά στο 20ο Δημοτικό, το οποίο θα συγκεντρώσει 4-5 νηπιαγωγεία του κέντρου που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, ακόμη και υπόγεια. «Βρήκαμε το οικόπεδο, βγάλαμε τα σχέδια και ζητήσαμε χρηματοδότηση. Είμαστε σε καλό στάδιο», δήλωσε.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ
image 19 | Lamianow.gr

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο

Κατά την επίσκεψή του στο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Λαμίας, ο κ. Παρχαρίδης ανακοίνωσε την τοποθέτηση ασανσέρ – έργο που χρηματοδοτείται από τη διάθεση του μισθού του Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα παιδείας.Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τοποθέτησης κλιματιστικών σε εξεταστικά κέντρα, ώστε οι μαθητές να μη δίνουν εξετάσεις με θερμοκρασίες 40 βαθμών.

Αναβαθμίσεις και σε άλλα σχολικά κτίρια

Για το ΕΠΑΛ, που περιγράφεται ως «από τα χειρότερα κτιριακά», έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα αναβάθμισης 340.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανάδειξης αναδόχου. Παράλληλα, συνεχίζονται και άλλα έργα.

image 20 | Lamianow.gr

Επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ

Τέλος, ο κ. Παρχαρίδης επιβεβαίωσε ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα λειτουργήσουν και φέτος, σε νέο διαμορφωμένο χώρο, μετά την επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων με τους εργαζομένους. «Αύριο υπογράφονται οι συμβάσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν», ανέφερε.

image 21 | Lamianow.gr
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Σχόλιο
  • Καλά όλα αυτά αλλά δεν έχω δεί να αλλάζουν και οι χώροι ψυχαγωγίας τον παιδιών….πχ. στο 16ο είναι με χαλίκια στα οποία κάνουν την ανάγκη τους όλες οιό αδέσποτες γάτες της περιοχής, μέχρι και τσιμπούρια έχουν βρεθεί.και στα οποία χαλίκια παίζουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
    Σαν γονιός ρωτάω πρόκειται να γίνει κάτι σε αυτό το κομμάτι τον σχολικών μονάδων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *