Το γεγονός αποκαλύφθηκε κατόπιν αιτήματος του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο κοινοποίησε τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του στο Γερμανικό Πρακτορείο την Τρίτη.
Ο κατάλογος, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου της αντιτρομοκρατικής στο βόρειο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία πέρυσι, περιέχει ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που η ακροδεξιά σκόπευε να εξοντώσει εάν της δινόταν η ευκαιρία ή σε περίπτωση κρίσης, σύμφωνα με το υπουργείο.
Οι γερμανικές αρχές ήταν ήδη ενήμερες για την ύπαρξη άλλου ενός καταλόγου, που περιέχει 10.000 ονόματα και καταρτίστηκε από τον νεοναζιστικό πυρήνα NSU.
Είναι γνωστό ότι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία καταρτίζουν «λίστες εχθρών» προς εξολόθρευση.
Πηγή: reader.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.