Mε τις τιμές των βασικών αγαθών να έχουν φτάσει στα ύψη, με αφορμή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, πολλοί είναι οι καταναλωτές που προμηθεύονται τις πρώτες ύλες και φτιάχνουν μόνοι τους προϊόντα όπως το ψωμί, προκειμένου να γλιτώσουν έστω και ελάχιστα χρήματα. Είναι όμως η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι πιο οικονομική από το να το προμηθευτούν οι καταναλωτές από τον φούρνο;
Σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές, ένα κιλό ψωμί από τον φούρνο στοιχίζει από 2.00€ – 2.40€, ενώ για το ζύμωμα στο σπίτι απαιτούνται:
•Αλεύρι 600 γρ. -> 0,90 €
•Μαγιά ξηρή -> 0,30 €
•Σύνολο: 1,20€
Φυσικά το κόστος είναι διαφορετικό για άλλα είδη ψωμιού, όπως το πολύσπορο, ενώ στα έξοδα του σπιτιού πρέπει να υπολογιστεί και το ρεύμα που καταναλώνουμε για να ψήσουμε το ψωμί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι φούρνοι που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσουν την τιμή του ψωμιού κάτω από το 1 ευρώ, θα κάνουν ανατιμήσεις που θα φτάνουν το 20%. Πόσο πωλείται, όμως, το 1 κιλό ψωμί ανά την Ελλάδα;
Ολυμπία: 2,60€ (το περασμένο Σάββατο έκανε 1,80 ευρώ)
Μήλος: 2,50 ευρώ
Σέρρες: 2,40 ευρώ (από 1,80 τον Φεβρουάριο)
Πύργος Ηλείας: 2,40 ευρώ
Ναύπακτος: 2,40 ευρώ (από 2 ευρώ)
Αμφιλοχία: 2,40 ευρώ
Πάτρα: 2 ευρώ
reader.gr