Αν και το ψωμί έχει πολλές θρεπτικές ουσίες και αποτελεί βασική τροφή, σε μεγάλες ποσότητες δεν μας κάνει καλό.
Ωστόσο, όταν αγοράζουμε από τον φούρνο ή φτιάχνουμε ψωμί (όχι εμείς, η μητέρα μας), παρατηρούμε ότι την επόμενη μέρα αυτό σκληραίνει και δεν μπορούμε να το φάμε.
Ενώ την πρώτη μέρα, είναι μαλακό και φρεσκοψημένο, μετά από 1-2 μέρες δεν μπορούμε καν να το κόψουμε με αποτέλεσμα να το πετάμε.
Μπορεί να έχουμε δοκιμάσει πολλά τρικ για να μπορέσουμε να το καταναλώσουμε, όπως για παράδειγμα να το ψήσουμε, αλλά πλέον έχει γίνει μπαγιάτικο.
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις φρέσκο το ψωμί σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.
Και αυτό περιλαμβάνει τον… καταψύκτη σου.
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μην… πεις το ψωμί ψωμάκι.
Μέσα σε 24 ώρες το πολύ, κόψτε σε φέτες το ψωμί. Μη βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη ολόκληρο, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να το κόψετε.
Χρησιμοποιήστε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάλτε τις φέτες πάνω και βάλτε το στην κατάψυξη ξεσκέπαστο μέχρι να παγώσουν. Το χαρτί θα εμποδίσει την ψίχα από το να κολλήσει στο ταψί και τις φέτες μεταξύ τους.
Όταν οι φέτες παγώσουν, βάλτε τες σε σακούλα που κλείνει, βγάζοντας τον αέρα.
Όταν σας έρθει η όρεξη για λίγο ψωμάκι, βγάλτε όσες φέτες θέλετε και αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου ή κατευθείαν στην τοστιέρα.
Η υφή του ψωμιού θα είναι σαν του φρέσκου και όχι σαν αυτό της δεύτερης μέρας.