Αυτές είναι οι 7 τροφές για καθαρή αναπνοή

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Η κακοσμία του στόματος είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή.

-Advertisement-

Τις περισσότερες φορές είναι πιο έντονη το πρωί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας ή φάμε και πιούμε κάτι.

Η πρωινή κακοσμία προκαλείται από το σάλιο που στεγνώνει στο στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα υπολείμματα τροφών, το σάλιο και το αίμα που δεν απομακρύνονται, μετατρέπονται σε θειώδεις ουσίες, προκαλώντας τη δυσάρεστη οσμή.

Δείτε πέντε τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.

Μήλο

Βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια που προκαλεί δυσοσμία και βοηθά στην παραγωγή σάλιου, που αποτελεί ένα φυσικό τρόπο καταπολέμησης της δυσάρεστης αναπνοής. Μασήστε αργά ένα ολόκληρο μήλο με τη φλούδα ή συνδυάστε το με γιαούρτι για να διπλασιάσετε τα οφέλη.

Κανέλα

Το αγαπημένο μπαχαρικό περιέχει αιθέρια έλαια που καταπολεμούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τσίχλες με γεύση κανέλας, βοηθούν να έχετε δροσερή και φρέσκια αναπνοή. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στον καφέ, το μήλα ή το γιαούρτι.

Αγγούρι

Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση της κακής αναπνοής. Το νερό εμποδίζει την ξηροστομία και απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υπολείμματα τροφών που μπορεί να μείνουν στο στόμα μετά το γεύμα. Όπως και τα μήλα, προάγουν την παραγωγή σάλιου και ενυδατώνουν τη στοματική κοιλότητα. Ανάλογη δράση με το αγγούρι, έχει και το σέλινο.

Γκρέιπφρουτ

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που βοηθά στον έλεγχο των βακτηρίων στο στόμα, ενώ παράλληλα καταπολεμά την ουλίτιδα, η οποία είναι αιτία δυσοσμίας του στόματος. Προσπαθείτε να τρώτε καθημερινά εσπεριδοειδή, ώστε να παίρνετε την απαραίτητα ποσότητα βιταμίνης C.

Γιαούρτι

Έχει βρεθεί ότι το ελληνικό γιαούρτι μειώνει την ποσότητα υδροθείου, της ανόργανης χημικής ένωσης που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή. Να προτιμάτε το σκέτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, η οποία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων στο στόμα.

πηγή: onmed.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *