Όσο μεγάλες μπαταρίες κι αν χωρέσουν οι κατασκευαστές στα smartphones του μέλλοντος, όσο κι αν περιοριστεί η κατανάλωση των επερχόμενων SoC, η αυτονομία μιας συσκευής θα εξαρτάται πάντα από τη χρήση που γίνεται.
Πολλά από τα apps που χρησιμοποιούμε καθημερινά, κάνουν τη συσκευή μας να καταναλώνει ενέργεια σαν… παλαβή, ενεργοποιώντας το GPS, τις ειδοποιήσεις push, αλλά και τα περισσότερο «πεινασμένα» για ενέργεια power states του επεξεργαστή. Όπως ίσως ήδη μαντέψατε, οι instant messengers και οι εφαρμογές που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το… ξεζούμισμα της μπαταρίας σας! Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αυτονομίας, ίσως πρέπει να αφαιρέσετε κάποια -ή περισσότερες- από τις παρακάτω εφαρμογές:
1. Facebook
2. Google Maps
3. Facebook Messenger
4. Instagram
5. Blackberry Messenger
6. Chaton
7. Kik
8. WhatsApp
9. WeChat
Δεν ξεχάσαμε κάτι στην παραπάνω λίστα. Επίτηδες παραλείψαμε την δέκατη καταχώρηση, επειδή της αξίζει ειδική μνεία. Ναι, καλά καταλάβατε, θα αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στο Pokémon GΟ. Η εφαρμογή, πέρα από το ότι έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, κάνοντάς τους να διατηρούν τη συσκευή τους μονίμως ενεργή, είναι από τη φύση της ενεργοβόρα: διαθέτει τρισδιάστατα γραφικά που απαιτούν από τη GPU να εργάζεται πιο σκληρά, εξαρτάται άμεσα από το GPS, ενώ φυσικά για να λειτουργήσει προϋποθέτει και την ενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων.
Δεν είναι προφανώς τυχαίο που ήδη κυκλοφόρησαν αρκετές… πατέντες με στόχο τους πωρωμένους παίκτες του Pokémon GΟ, όπως αυτό το ξεχωριστό powerbank και αυτό το ιδιαίτερο battery case.