Πληροφορίες ότι καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν
Μέλη των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Άναρ Ντάρα της επαρχίας Φάραχ.
Ωστόσο ο Νάσιρ Μέρι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε ότι η συντριβή οφείλεται στη χαμηλή ορατότητα εξαιτίας «των κακών καιρικών συνθηκών».
Το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς τη γειτονική επαρχία Χεράτ, όταν προσέκρουσε στην κορυφή ενός βουνού εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, υποστήριξε και ο Νταντουλάχ Κάνεχ μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Φάραχ.
Μεταξύ των επιβατών ήταν ο Νεματουλάχ Χαλίλι, αναπληρωτής διοικητής του στρατού για τη δυτικό Αφγανιστάν, και ο Φάριντ Μπαχταουάρ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Φάραχ. Τα υπόλοιπα θύματα, εκτός του πληρώματος, ήταν στρατιώτες και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας, σύμφωνα με τον Μέρι.
Ο Μπαχταουάρ ήταν γνωστός για τη μάχη του κατά των Ταλιμπάν στη διάρκεια της επίθεση των ανταρτών στην πόλη Φάραχ, την οποία περικύκλωσαν τον Μάιο και απείλησαν να την καταλάβουν.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.