Σε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, με την απόφαση για την εγκατάσταση έντεκα (11) καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων σε επιλεγμένα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου που καλύπτονται από τα Τμήματα Τροχαίας Λαμίας, Α.Τ. Σπερχειάδας και Α.Τ. Δομοκού.
Η απόφαση, η οποία στηρίζεται σε σχετικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλων κανονιστικών πράξεων, αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και την εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση:
- 6 καμερών στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, στο τμήμα αρμοδιότητας της Τροχαίας Λαμίας, στις χιλιομετρικές θέσεις: 9,900 – 12,300 – 13,400 – 16,900 – 17,400 – 20,100, και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- 2 καμερών στην ίδια Εθνική Οδό, εντός των ορίων του Α.Τ. Σπερχειάδας, στις χ/θ 43,800 και 44,400.
- 3 καμερών στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, στην περιοχή αρμοδιότητας του Α.Τ. Δομοκού, στις χ/θ 28,000 – 33,050 – 49,000.
Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση, θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες σε απόσταση 1000 και 500 μέτρων πριν από κάθε κάμερα, ώστε οι οδηγοί να είναι ενήμεροι για την ύπαρξή τους, όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ.
Η ευθύνη για την υλοποίηση και την ορθή λειτουργία του συστήματος ανήκει στους διοικητές των αντίστοιχων υπηρεσιών (Τ.Τ. Λαμίας, Α.Τ. Σπερχειάδας και Α.Τ. Δομοκού), ενώ η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων σήμανσης.
Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον ΚΟΚ, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, καθώς και με τις διατάξεις του Ν. 5209/2025.
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Αν έχουν μέταλλο θα πάνε για σκραπ. Έτσι ορίζει ο νόμος των ευπαθών προστατευομενων οπαδών γνωστής ιταλικής ομάδας της Ρώμης.
Θα «φάνε» καλά….. «Κατέβασμα» με μ0v0β0λ@… Μόνο σε κατοικημενες περιοχες είναι χρήσιμες… εκεί που τις έβαλαν καθαρά εισπρακτικός λόγος
Μαυρισμένη την βλέπω, θα είναι από την πολύ δουλειά που κάνει το φλας.
Από τέτοια μάνα καημένοι όι ανέμελοι…. τίς λοβιτουρες πού κάνουν όι ανέμελοι θά τίς καταγράφουν όι κάμερες
Η κάμερες έλειπαν όλα τα άλλα είναι λυμένα
Για φέρτα απαν στν μπραλο να δεις τι ωραία θα γραφουν
Paolo Tsela θα τις δέσουμε απτό αλέτρι στο τρακτέρ
Αντί να βγούνε οι μπάτσοι να κάνουν κάνε αλκοτέστ που είναι όλοι μεθυσμένοι απ τα τσίπουρα…βάζουν κάμερες…μπράβο στον Δήμο
.