Την τιμητική του έχει και το φετινό καλοκαίρι το αγαπημένο και κλασικό κοκτέιλ Negroni, το οποίο ξεχωρίζει για την γλυκόπικρη γεύση, αποτελώντας δροσιστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Το σαγηνευτικό κόκκινο κοκτέιλ, πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1919, στο Caffè Casoni της Φλωρεντίας.
Μάλιστα, υπάρχει η αναφορά ότι γεννήθηκε από ένα αίτημα του Κόμη Camillo Negroni, ο οποίος ζήτησε από τον τότε μπάρμαν Fosco Scarselli, να του φτιάξει ένα κοκτέιλ Americano (Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα) αντικαθιστώντας τη σόδα με τζιν.
Ο Scarselli με την σειρά του, για να του δώσει μια νέα ταυτότητα, έβαλε στο ποτό μια γαρνιτούρα πορτοκαλιού, αντί λεμονιού. Με αυτό τον τρόπο, θέλησε να δείξει στον πελάτη του ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό ποτό από το κλασικό Americano.
Η διαδικασία για να φτιάξετε το περίφημο Negroni
Συστατικά
30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι τύπου «old fashion», γαρνίροντας με μία φέτα πορτοκάλι.
newsit.gr