Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας – 7 συλλήψεις

Lamianow.gr
2 Min Read

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μεταξουργείο εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία. 

Κατά την επιχείρηση στο Μεταξουργείο συνελήφθησαν 7 άτομα, τρία μέλη του κυκλώματος μαστροπείας και άλλα τέσσερα άτομα. Αναζητούνται μάλιστα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας οι κατηγορούμενοι είχαν φτιάξει κύκλωμα μαστροπείας το οποίο προωθούσε γυναίκες στην πορνεία και τις οποίες εξέδιδαν σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, εκμεταλλευόμενοι μέρος των εσόδων.

Για τον σκοπό αυτό είχαν νοικιάσει σπίτια μέσα στα οποία στεγάζονταν και λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής. Τα ακίνητα, στα οποία λειτουργούσαν οι οίκοι ανοχής, τα είχε νοικιάσει μέλος του κυκλώματος, ενώ άλλα μέλη είχαν αναλάβει τη φύλαξη και προστασία των σπιτιών και την επιτήρηση των εκδιδόμενων γυναικών.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι σε 7 οίκους ανοχής, μίνι μάρκετ, εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και σε ένα σπίτι.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 2 καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης των χώρων των οίκων ανοχής,

• 4 κινητά τηλέφωνα,

• μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων, οι οποίες αναφέρονται -κατά περίπτωση- σε εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού ανά βάρδια, ραντεβού «τζαζ», καθώς και διαμοιρασμό των εσόδων προερχόμενων από πορνεία μεταξύ προσωπικού του οίκου ανοχής, εκδιδόμενων και εκμεταλλευτών και

• το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ.

Στις υπό εκμετάλλευση γυναίκες παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή των εξειδικευμένων σε θέματα εμπορίας ανθρώπων Μ.Κ.Ο. «Α21» και «OUR GREECE», η οποία βοήθησε και με εξοπλισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *