Λαμία : Οι “νεκροθάφτες” της πόλης έγιναν… “ναρκοθέτες”;

"...κάποιοι ίσως εξαρτώνται από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε μπροστά, είτε πίσω από την κουρτίνα" είπε με στόμφο ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου μιλώντας για ένα ναρκοπέδιο στο οποίο κινείται η παράταξη του από την 1η Ιανουαρίου 2024, λες και κάποιοι "ναρκοθετούν" την εξέλιξη της πόλης.

Πάνος Κατσώνης
4 Min Read

Για εμπόδια και προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς στην παρούσα δημοτική περίοδο και ενδεχομένως κρύβουν “δάκτυλο” με μοναδικό στόχο την πολιτική σκοπιμότητα, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς, στον Lamia Polis 87.7 ο δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην δημοτική αρχή, σημείωσε με νόημα: “Κινούμαστε μέσα σε ένα ναρκοπέδιο από την πρώτη μέρα. Εγώ δεν σκέφτομαι με πολιτικές σκοπιμότητες. Η ζωή μου δεν εξαρτάται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Για κάποιους άλλους μπορεί και να ισχύει.

Κάποιοι ίσως εξαρτώνται από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε μπροστά, είτε πίσω από την κουρτίνα. Εγώ θέλω αυτά τα 5 χρόνια να κάνω δύο-τρία πράγματα για την πόλη. Κάποιοι άλλοι σκέφτονται ότι η ζωή τους εξαρτάται από την αυτοδιοίκηση“.

Σε μια πόλη που “ασθμαίνει”, όχι μόνο οικονομικά, όπως τονίζει ο δήμαρχος Λαμιέων αλλά και στην κουλτούρα, την νοοτροπία και την καθημερινότητα της, η νυν δημοτική αρχή έλαβε εντολή από τον λαό με… 60% στις πρόσφατες κάλπες του Οκτωβρίου να κυβερνήσει και να τα αλλάξει όλα μιας και ο Λαμιώτης -και μόνο αυτός- δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος (αν κρίνουμε από την εκλογική μάχη) με τα όσα βίωσε -τουλάχιστον- την τελευταία 4ετία.

Ένα “πολιτικό σύστημα” που προϋπήρχε για περισσότερα από 30 χρόνια και μερίδα συμπολιτών μας το χαρακτήρισε ως τον “νεκροθάφτη” της πόλης φαίνεται πως βυθίστηκε στον πολιτικό πάτο με καθαρή λαϊκή εντολή. Τώρα αν το συγκεκριμένο “πολιτικό σύστημα” με τα “σκουριασμένα πιστόλια'” ευελπιστεί να επανέλθει “ναρκοθετώντας” το σήμερα, για να… γυρίσει αύριο, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Δεν το βλέπουμε ωστόσο και πολύ πιθανό με τα τωρινά δεδομένα.

Ενδεχομένως να το αποπειράται. Σε κάθε περίπτωση στην πολιτική τα έχουμε δει όλα και ο τελικός κριτής είναι πάντοτε ο λαός. Η ουσία όμως είναι άλλη και κρύβεται στην τοποθέτηση του Παπαϊωάννου που θα είναι δήμαρχος Λαμιέων ως το 2028.

“…κάποιοι ίσως εξαρτώνται από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε μπροστά, είτε πίσω από την κουρτίνα” είπε με στόμφο μιλώντας για ένα ναρκοπέδιο στο οποίο κινείται η παράταξη του από την 1η Ιανουαρίου 2024, λες και κάποιοι “ναρκοθετούν” την εξέλιξη της πόλης.

Είναι αναγκαίο δημοκρατικό δικαίωμα να ασκείται πολιτική κριτική και μάλιστα σκληρή από την μια παράταξη στην άλλη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και πρώτα από όλα από τους πολίτες με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης. Είναι όμως τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ κάποιοι “πολιτικοί λύκοι” που ντύνονται κατά καιρούς “πρόβατα” να “ναρκοθετούν” την πόλη και την ευημερία της για δικό τους όφελος.

Θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι παραπάνω αναφορές – καταγγελίες του κ. Παπαϊωάννου ΔΕΝ θα επιβεβαιωθούν στην πορεία.

Αν όμως λέω ισχύουν, αν, είναι θέμα χρόνου οι “ναρκοθέτες-νεκροθάφτες” της πόλης να βγουν στην… μπερλίνα.

Και τότε θα έχουμε γλέντια.

Η πόλη είναι πάνω από όλους και όλα. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη της, βασικός στόχος!

Αυτό, ας μην το ξεχνάει κανείς. Ούτε οι νυν ούτε οι πρώην…

Share This Article
5 Comments
  • Δήμαρχε, όλα αρχίζουν και τελειώνουν “στο χρήμα” . ‘Όποιος το δίνει απλόχερα το παίρνει πάλι πίσω διπλά και τριπλά παράνομα και όποιοι μπορούν και το αφαρπαζουν λόγω θέσης είναι αυτοί που έχουν καταστρέψει την πόλη. Και είναι πολυπληθείς αυτές οι θέσεις που αποδίδουν…. Η πιάτσα τους γνωρίζει όλους αυτούς, λίγο πρέπει να ψάξεις. Δυστυχώς η πόλη μας είναι πόλη δημοσίων υπαλλήλων.

  • Δήμαρχε έλεγξε τους υπαλλήλους σου στο τμήμα πολεοδομίας κ εμπορίου ανάπτυξης αυτοί εμποδίζουν την κάθαρση! Αρκετοί με την επιορκη συμπεριφορά τους κ τις παραβάσεις καθήκοντος κατά συρροή δυναμιτιζουν το έργο σου Θα βρεθείς να φταις εσύ ενώ άλλοι ήταν τα λαμόγια! Βάλε Εισαγγελέα να ελέγξει τις άδειες όλων των ειδών που δίνονται! Θα σκάσει η βόμβα μες στα χέρια σου. Κα τι που επιθυμούν όσοι έφεραν την πόλη σαυτη τη θέση! Στο ξαναλεω άλλαξε τους πόστα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *