Στην αντεπίθεση ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου : “Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατηγορεί τον εαυτό της – … πανηγυρίζουν την οικονομική ασφυξία του δήμου μας” (Βίντεο)

Lamianow.gr
9 Min Read

Τον Δήμο Λαμιέων δεν τον εγκαταλλείπω, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνω μόνος μου σαν τον Αθανάσιο Διάκο, απαντά ο δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, δίνοντας τέλος στην σχεδόν μόνιμη παραφιλολογία και τα αβάσιμα σενάρια ότι δεν θα ασχολείται ενεργά με το δημοτικό έργο. Μιλώντας στον LamiaPolis 87,7 ενώ κάνει λόγο για τρικλοποδιές σε σημείο που θυμίζουν ναρκοπέδιο, και τονίζει με νόημα πώς δεν μπήκε στην αυτοδιοίκηση για να τρέφεται από αυτήν, ούτε μπροστά ούτε πίσω από την κουρτίνα.

Εγώ δεν σκέφτομαι τη ζωή μου πολιτικά, ούτε θέλω να σαμποτάρω κάποιον. Εγώ θέλω αυτά τα 5 χρόνια να κάνω δύο-τρία πράγματα για την πόλη. Κάποιοι άλλοι σκέφτονται ότι η ζωή τους εξαρτάται από την αυτοδιοίκηση.”

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ο δήμος Λαμιέων είναι το παν για μένα – θα παλέψω και μόνος μου να μείνω σαν τον Αθανάσιο Διακο

Ο Δήμος είναι το παν για μένα. Είναι πρώτη προτεραιότητα. Αν χρειαστεί θα μείνω και μόνος μου να πολεμήσω σαν τον Αθανάσιο Διακο. Δεν τα παρατάει ο Πανουργιάς στον Δήμο. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, κουράγιο. Στενοχωριέμαι για κάποια πράγματα, γιατί κάποιοι δεν σέβονται τους πολίτες“.

Οι αριθμοί δεν κρύβονται. Τα ταμειακα διαθέσιμα, οι δαπανες, δεν κρύβονται. Είναι το μονο που δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι αποφασεις οι νόμοι τα άρθρα, και οι παράνομοι κρύβονται. Οι αριθμοί ευτυχώς για εμάς δεν κρύβονται. Δυστυχώς για κάποιους άλλους…” τόνισε αρχικά και συνέχισε: “Ο Δήμος είναι ασφυκτικά πιεσμένος οικονομικά. Παραλαβαμε 8.5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων σχεδόν τα 99% είναι δεσμευμένα. Και ο προϋπολογισμός που είχε συνταχθεί για το 2024 είχε πάρα πολλά πράγματα που έλειπαν.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατηγορεί τον εαυτό της

Συν αυτώ παραλάβαμε περίπου 4 εκ. ευρώ υποχρεώσεις τιμολογημενες και ατιμολογητες συν τις άλλοις πληρώνουμε και το τέλος ταφής που δεν είχαμε εμείς την υποχρέωση, συν παλιές υποχρεώσεις που έρχονται αρκετοί και ζητάνε χρήματα, παραλάβαμε και ένα πρόστιμο από το ΦΟΔΣΑ γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε κάνει έφεση” τόνισε και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων :

“…η προηγούμενη δημοτική αρχή κατηγορεί αλλά δεν καταλαβαίνει ότι κατηγορεί τον εαυτό της. Κάποιοι πανηγυρίζουν για την κάκη οικονομική κατάσταση του δήμου μας.

Οι αριθμοί δεν κρύβονται. Σπατάλη δεν έχουμε κάνει ουδεμία. Ίσα ίσα έχουμε μια σφιχτή δημοσιονομική πολιτική για να μπορέσει να αντέξει ο Δήμος οικονομικά αυτό το διάστημα εν αντιθέσει με την προηγούμενη δημοτική αρχή που έμπαινε 200.000-300.000 ευρώ μέσα λόγω του ότι είχε το μαξιλαράκι. Βλέπαμε ζημιογόνους ισολογισμους 2.5 – 3 εκ. Ευρώ το χρονο. Εδώ όχι μόνο μαξιλάρι δεν υπάρχει. Αγκάθια αντί για μαξιλάρι. Εμείς πλεον προσπαθούμε και πάμε καλύτερα ισοσκελιζοντας. Κάποιοι άλλοι δεν σέβονται τους πολίτες και χαίρονται και πανηγυρίζουν επειδή ο δήμος Λαμιέων είναι σε τόσο δύσκολη οικονομικά κατάσταση…..” είπε επίσης.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Για την αύξηση των δημοτικών τελών, υπογραμμίζει πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 3ων ευρώ για ένα σπίτι των 100 τετραγωνικών, παρά το ότι κάποιοι το εμφάνισαν σαν η Δημοτική Αρχή να ήθελε να βάλει θηλιά στο λαιμό των δημοτών.

“Μην ακούτε το 20%. Σε ένα σπίτι 100 τ.μ. ήταν 3€ το μήνα. Σίγουρα θα επανέλθει. Μακάρι μέχρι τον Οκτώβρη να μην χρειαστεί και να έχουμε λύσει προβλήματα. Αυτό προσπαθούμε και η αύξηση αυτή ήταν να ορθοποδήσει ο Δήμος ένα χρόνο και να γυρίσει στους πολίτες έκπτωση. Εγώ δεν ηρθα να κάνω ταμείο για τον εαυτό μου. να νοικοκυρεύσουμε τον Δήμο. Έχουμε να κάνουμε έργα, παιδικές χαρές, το πράσινο, την καθαριότητα και δεν έχουμε τους πόρους.”

“Θα μου πείτε τα 3€ είναι λίγα, για μία οικογένεια είναι πολλά. Θα πηγαίνανε σε σκοπούς για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Καταντήσαμε με αρνητικούς ισολογισμούς.”

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των παρατάξεων του Θύμιου Καραϊσκου και του Βασίλη Κυριακάκη για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χαρακτήρισε τις κινήσεις της αντιπολίτευσης ως πολιτικές και εξέφρασε την απορία του γιατί κάποιοι αυτοδιοικητικοί πανηγυρίζουν, την στιγμή που παρέδοσαν άδεια τα ταμεία του Δήμου με αποτέλεσμα να χρειάζεται πλέον μάχη για να νοικοκυρευτεί ο Δήμος και να γίνουν έργα που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών…

Τέλος, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απευθύνει πρόσκληση τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και σε κάθε πολίτη και δημοσιογράφο, να βρεθεί στο γραφείο του Δημάρχου για ενημέρωση με στοιχεία και αριθμούς, για την κατάσταση που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή…

Τους καλώ στο δημαρχείο να τα βάλουμε όλα κάτω – ο δήμος έμπαινε μέσα 300.000 το μηνα

Ας έρθουν να πάρουμε όλα τα χαρτιά τα οικονομικά τα αρχεία, να τα βάλουμε όλα κάτω. Εγώ τους καλώ να έρθουν και να έρθουν οι δημοσιογράφοι, να βάλουμε τι αφήσανε, τι βρήκαμε. Αυτοί πήγαιναν με 300.000€ το μήνα μέσα. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε κάποια πράγματα και να κάνουμε κάτι. Δεν προσφέρουμε αυτά που θα θέλαμε να προσφέρουμε γιατί δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι”.

Δεν θέλω να βάλω κάποιον φυλακή

Για τους ορκωτούς λογιστές ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρει χαρακτηριστικά “Δεν ξεκίνησα τον έλεγχο για να κλείσω κάποιον στην φυλακή αλλά για να δούμε πως θα χειριστούμε τα άδεια ταμεία, τις υποχρεώσεις του δήμου, και πώς πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση ώστε ο Δήμος να ορθοποδήσει. Εγώ δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας”.

Παλέψαμε από κοινού με την Περιφέρεια για το κολυμβητήριο – ευχαριστώ τον Φάνη Σπανό, οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές

Σχετικά με το νέο κολυμβητήριο, ευχαρίστησε και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Φάνη Σπανό που από κοινού προσπάθησαν και κατάφεραν την χρηματοδότηση με επιπλέον 4.000.000.000 ευρώ, ώστε να γίνει η μελέτη και η δημοπράτηση για την ολοκλήρωση του έργου, ένα έργο ημιτελές εν γνώσει της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής παρά το ότι το επικοινωνούσε προεκλογικά ως έτοιμο για χρήση. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά σε καλό δρόμο βρίσκονται και με τον ΧΥΤΑ Λαμιας που είχε βαλτώσει ενώ έργα γίνονται και για τις παιδικές χαρές παρότι δεν υπάρχουν οι πόροι.

Μάλιστα τόνισε -παρά τις κακοπροαίρετες φήμες που κάποιοι κυκλοφορούν ότι η σχέση του με τον Φάνη Σπανό δεν είναι καλή – πώς κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ψευδές μιας και οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές και βρίσκονται συνεχώς σε επαφή για να τρέξουν όσα πρέπει για τον τόπο. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει τόσο για το κολυμβητήριο όσο και για τον ΧΥΤΑ σβήνοντας ταυτόχρονα όλα τα fake news που κάποιοι δημιουργούν τεχνηέντως.

panourgias

Εχω ρίξει το βάρος μου στην αναβάθμιση της πόλης

Οσον αφορά στην ΠΑΕ Λαμία, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι φέτος προέχει να αναβαθμίσουμε την πόλη και να την ανεβάσουμε επίπεδο. “Πέρυσι δώσαμε πολλά χρήματα για το στήσιμο της ομάδας, χωρίς να έχουμε το αντίστοιχο αντίκρισμα. Φέτος δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο”. Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε αναφορά στο βασικό αγκάθι της ομάδας που ενώ έχει ένα πολύ καλό προπονητικό δεν διαθέτει γήπεδο ομάδας επιπέδου Super Leage, κάλεσε δε τους επιχειρηματίες και όσους το επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τους μετόχους της ΠΑΕ. “Εγώ έχω ρίξει το βάρος μου στην αναβάθμιση της πόλης, έχω δώσει τις μετοχές, όποιος επιχειρηματίας είναι θετικός, η ομάδα είναι ανοιχτή…”

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
6 Comments
  • Πανουργιά μην ακούς κανέναν. κάνε τη δουλειά σου και εσύ και η δημοτική αρχή. ξέρουμε τι συμβαίνει. απλά βάλτε πλάτη δεν γίνεται να συνεχίσει αυτό το χάλι στο οποίο βρίσκεται η πόλη. όπως έφτιαξες την ομάδα, φτιάξε και την πόλη.

  • κ. Παπαϊωάννου ειλικρινά εύχομαι να πετύχεις σαν Δήμαρχος, αλλά το να εγκατάλειψης τελείως την Ομάδα της πόλης που εσυ ανέδειξες είναι κρίμα. Όλες οι κινήσεις δείχνουν ότι ούτε στοιχειωδως δεν θα είναι ανταγωνιστηκή για να παλέψει για την παραμονή και είναι άδικο για σας να μείνει η εντύπωση ότι πέρυσι έγινε η υπέρβαση λόγω εκλογών. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας αν και μάλλον οι πίκρες φέτος θα είναι πολλές

  • Πανουργιά προχωρά. Το 60% σου έδωσε λαϊκή εντολή γνωρίζοντας προφανώς τι συμβαίνει. Οι πολιτικά ανύπαρκτοι δεν δικαιούνται να ομιλούν μετά την ανύπαρκτη διοίκηση τους.

  • Δήμαρχε γράψτε τους όριζοντίως διαγωνίως καί καθέτως καί μήν κάνετε πίσω γιά τίποτα καί γιά κανέναν. Οί Δημότες, οί σκεπτόμενοι Δημότες σάς στηρίζουμε γιατί ξέρουμε ότι θέλετε καί μπορείτε. Οτι θά σάς πολεμήσουν λυσσωδώς τό πολιτικό κατεστημένο, τά χαμοσερμόμενα κομματικά κατακάθια, μικροί καί άναιδείς, άστοιχείωτοι καί μωροί, άδειοι καί έπηρμένοι είναι άναμενόμενο.
    Αλίμονο άν άσχοληθείτε στά σοβαρά μέ τήν χορωδία τών μουγκών.
    ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *