Βολιώτης ο εμπρηστής του Σέιχ Σου – Κακουργηματική δίωξη στον 25χρονο

Lamianow.gr
4 Min Read

Πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση, ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δάσους άσκησε χθες ο εισαγγελέας σε 25χρονο Βολιώτη, που τους τελευταίους μήνες ζει στη Θεσσαλονίκη, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το πρωί, στο δάσος του Σειχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε στην 2η τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο νεαρός Βολιώτης, που από τον Φεβρουάριο ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται ότι προκάλεσε δύο εστίες φωτιάς, σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση, με αποτέλεσμα να καούν πευκοβελόνες, ξερά χόρτα, κλαδιά, θάμνοι σε μία έκταση περίπου 530 τ.μ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ειδοποιήθηκε χθες το πρωί για φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου και αμέσως πυροσβεστικά οχήματα και πλήρωμα της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο. Ενώ, πλησίαζαν εντόπισαν νεαρό άνδρα που κυκλοφορούσε ημίγυμνος, με σαγιονάρες, ενώ το πίσω μέρος της κεφαλής του είχε καψαλιστεί.

Προσήχθη ως ύποπτος για τη φωτιά και στη συνέχεια συνελήφθη. Στο πλαίσιο της προανάκρισης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο 25χρονος φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, στη 1 τα ξημερώματα είχε μια λογομαχία στα Κάστρα με τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, εκ των οποίων τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία δεν γνώριζε. Τα συγκεκριμένα άτομα – πάντα κατά τους ισχυρισμούς του – τον έβαλαν παρά τη θέλησή του σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Σέιχ Σου, όπου του έβγαλαν τα παπούτσια, τη μπλούζα και τις κάλτσες, απειλώντας τον ότι θα τον κάψουν, ενώ άσκησαν σωματική βία εναντίον του.

Ο 25χρονος, όταν ρωτήθηκε για το εάν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή αν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απάντησε αρνητικά.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, όπου ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται στην πόλη καθώς παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης από τα ναρκωτικά. Είπε ότι τα τέσσερα άτομα που τον οδήγησαν με τη βία στο δάσος του Σέιχ Σου, στη συνέχεια προσπάθησαν να του κάψουν τα παπούτσια, με τις φλόγες που πετάγονται να προκαλούν τη φωτιά.

Στη συνέχεια, και ενώ ανέφερε, ότι είχε, ήδη, ξημερώσει οι τέσσερις νεαροί τον εγκατέλειψαν στο σημείο ρακένδυτο. «Επειδή η φωτιά πήρε έκταση τρόμαξαν και έφυγαν, ενώ είχε ήδη ξημερώσει» φαίνεται να είπε, ενώ επειδή κρύωνε μάζεψε πευκοβελόνες τις έβαλε στην πλευρά του χωματόδρομου, προκειμένου να ξαπλώσει. Καθώς τον πήρε ο ύπνος, σύμφωνα με όσα είπε, ξύπνησε κάποια στιγμή και διαπίστωσε ότι καψαλίστηκαν τα μαλλιά του, ενώ προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.

Εντρομος πετάχτηκε στον δρόμο, όπου εντοπίστηκε από την ΠΥ Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε να λέει ακατάληπτα πράγματα, ενώ σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δεν μπορούσε να σταθεί ακίνητος. Μάλιστα, εξερχόμενος από τα δικαστήρια και απευθυνόμενος στις τηλεοπτικές κάμερες είπε «Πατουσακιας είναι κανείς;»

Για το περιστατικό προέβη σε σχετική ανάρτηση στο X και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. «Εκδηλώθηκαν δύο εστίες στο Σέιχ Σου σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη. Συνελήφθη άνδρας 25 ετών με τα μαλλιά του καψαλισμένα, ενώ πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας», έγραψε.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

taxydromos.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *